Lista ocen Volkswagen Passat B5 Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW 1997-2000 (35) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 32 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~fan club paska !
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
To jest to co najbardziej lubie w tym aucie. Trasa : do 110 km/h spala mi 4.8 do 5.2 w zaleznosci od tego jak czesto wymijam. do 140 km/h pali juz kolo 6.5 - 7 powyzej 140 nigdy nie sprawdzalem, bo szanuje i dbam o mojego paska, takie predkosci raczej osiagam bardzo rzadko, u nas nie ma gdzie poszalec. Miasto : - gdy nie ma korkow w miescie i da sie w miare swobodnie jezdzic pali okolo 7 do 8 litrow bez klimy. -w godzinach szczytu i...
Dodane 16 lat temu
~melo
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
zużycie paliwa to w wersji 90KM po prostu rewelacja. średnie 5 litrów / 100km nie stanowi problemu jednak w miejskich korkach i z klimą może przekroczyć 8 litrów. ja w trasie blisko 400km uzyskałem 4,3l/100km normalnie jadąc w niewielkim ruchu. ceny napraw są mi obce bo jak dotąd doprowadziłem do perfekcji zawieszenie mojej fury a nic innego nie wymaga remontu.
Dodane 15 lat temu
~Mateusz
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
W jeździe na codzień - 30 km za miasto bez korków i powrót tą samą trasą, ale już z korkami spalanie wychodzi ok 6-6,2 l/100. Biorąc pod uwagę fakt, że koszt utrzymania samochodu jest naprawdę niewielki, to spalanie wydaje się idealne. Na dalekiej trasie bez klimy z 2 pasażerami udało się zejść nawet poniżej 5 l/100.
Dodane 9 lat temu
~mz1976@o2.pl
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
zużycie paliwa nie przeraża, ale też nie zachwyca. Na trasie 5,8 l/100km, miasto zimą to już wynik 7,8 l/100km. Na pewno drogo wychodzi naprawa zawieszenia przedniego (aluminiowe wahacze - 8 sztuk), tarcze i klocki też nie należą do najtańszych. No i jeśli nawali koło dwumasowe - prawie 2000 zł.
~bartus_w@poczta.onet.pl
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
Ze wzgledu na oszczednosc cena utrzymania samochodu nie jest wysoka, dopoki nie zacznie sie psuc. Wymiana sprezarki klimatyzacji, ktora sie popsula z powodu nie przeczyszczania jej od nowosci samochodu, serwis nic z tym nie zrobil, to koszt ok. 3500 pln. Wymiana zarowek w serwisie to kolejne 69 pln.
Dodane 20 lat temu
~Mauritz
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
zużycie paliwa bardzo ładne jak na wagę cięższą. jak się ma znajomego mechanika i samemu trochę umie to z ceną wymian nie ma problemów stosunkowo mało grzebania by coś wymienić jednak ceny części czasem dobijają no ale jednak nie jest to auto z gatunku \"dla ludu\".
~Paweł
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
No tu mnie niemile zaskoczył - opinie że nawet do 5l/100 km można zejść trzeba między bajki włożyć - nawet przy bardzo oszczędnej jeździe mniej jak 6 l nie ma szans,części dosyć drogie - dobre zamienniki , na plus ze dużo i w miarę tanie używki.
~karol
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
To jest największa zaleta tego samochodu. Jedziesz jedziesz jedziesz i jedziesz a wskazówka w ogóle nie spada. Trasa 90km/h 5,1 po wioskach schodzi nawet do 2,9.
Dodane 12 lat temu
~Czapajera
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
Spalanie? To spory plus tego silnika. W mieście nawet zimą to max 7, w trasie 5. Przegląd 100zł. Części ogólnodostępne. Ceny do najtańszych nie należą, ale i nie do najdroższych.
Dodane 13 lat temu

Usterki Volkswagen Passat B5

Liczba wpisów: 220

Volkswagen Passat B5 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~marcin cw 13
Kombi 1.9 TDI 90KM 66kW
nie do pobicia mam 90km na starej pompie i przy spokojnej jezdzie 5l zima na krótkich trasach max 7l pewnie da się lepiej ale moja noga jest ciężka dopiero uczę się eco drawingu
Volkswagen Passat B5 Kombi