Lista ocen Volkswagen Passat B8 (244)

4,2
~Jupiter
Variant 1.8 TSI BlueMotion Technology 180KM 132kW
Zaskakująco dobry samochód. Przestronny, wygodny, cichy i taki mało Volkswagenowski.
Dodane 10 lat temu
4,1
~aprox99
Variant 2.0 TDI BlueMotion SCR 150KM 110kW
Wszystko jest fajne ale zawieszenie mnie dobija. Jest nerwowe, ciągle pracuje, drobne drgania. Nawet na prostej drodze karoseria pracuje, lekko buja i podskakuje. Najgorsze zawieszenie jakie miałem
Dodane 4 lata temu
3,7
~Wiktor
Limousine 2.0 TDI 150KM 110kW
Ciagle problemy z dpfem, reszta w porzadku , wymiana oleju co 15 tys km na motul (Silnik)
Dodane 4 lata temu
4,3
~Piotr
Limousine 1.8 TSI BlueMotion Technology 180KM 132kW
Silnik mocny i w miare oszczedny. Ze skrzynia manualna moment obrotowy wynosi 320NM (w DSG tylko 250) (Silnik)
Dodane 7 lat temu
3,6
~Sławomir H
Limousine 2.0 TDI BlueMotion SCR 150KM 110kW
Skrzynia po mocnym rozgrzaniu oleju podczas zmiany kierunku obciążenia ( dodawanie ujmowanie gazu ) wydaje CLICK. (Skrzynia biegów)
Dodane 6 lat temu
~Zenek
Limousine 1.4 TSI ACT 150KM 110kW
Postanowiłem ocenić 1 wrażenie. Naprawdę jest pozytywnie. Bardzo poręczny, cichy i nad wyraz ekonomiczny.
Dodane 11 lat temu
~Bastin
Variant 2.0 TDI BlueMotion Technology 150KM 110kW
Auto na prawdę godne polecenia, tanie w utrzymaniu, niskie spalanie (w trasie poniżej 5l/100km), a jeszcze w wersji R-line prezentuje się lepiej niż nowsze modele. Z wyglądu nadal robi wrażenie wow, szczególnie w białym kolorze i połączeniem z czarnymi wstawkami. Wizualnie nie widać, że auto ma tyle przejechane, oczywiście jak ktoś dbał. Szkoda że już nie robią takich, tylko zepsuli design w nowszych wersjach. Jeżeli chodzi o awaryjność, to...
Dodane ponad rok temu
~Jacek
Limousine 2.0 TDI BlueMotion SCR 150KM 110kW
DO 2 litrowego BMW, nawet z przed 18 lat trochę brakuje. Dotychczas żadnych awarii. (Silnik)
Dodane 5 lat temu
4,7
~Krystian
Variant 2.0 TDI BlueMotion SCR 240KM 177kW
Auto posiadam od nowości. Generalnie jestem zadowolony. Zdarza się że przednie zawieszenie skrzypi, w środku też już słychać "zmęczone plastiki". Analizując jednak sytuacje rynkową dalej nie ma odpowiednika który mógł by go zastąpić. Przynajmniej jako auto do pracy ;)
Dodane 8 lat temu
~Artur
Limousine 1.4 TSI BlueMotion Technology ACT 150KM 110kW
Ogólna ocena bardzo dobra. Mój passat jest w wersji HIGHLINE i naprawdę prezentuje się świetnie. Wersja HIGHLINE jest dużo ładniejsza od zwykłego passata. Kosztuje więcej ale uważam ze warto dopłacić. Po kilku dieslach przesiadka na benzynę na bardzo duży plus
Dodane 5 lat temu