Lista ocen Volvo XC70 I 2.5 T AWD 210KM 154kW 2000-2007 (23) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~michał
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Do spokojnej rodzinnej jazdy wystarczy, poza tym bardzo miękko(pomimo nowych amortyzatorów).Ale miękko nie oznacza niestety komfortowo-na dziurach drgania przenoszą się mocno na nadwozie, a plastiki dorzucają do orkiestry sporo od siebie.
Dodane 11 lat temu
~hubis
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Napęd na 4 koła dobry, ale jeśli chodzi o właściwości terenowe to do Subaru mu sporo brakuje!(za to spalanie nieco niższe i większa moc) Może to też trochę wina opon bo mają już parę lat i nieco stwardniały! Mówię oczywiście o oponach zimowych.
Dodane 13 lat temu
~Drombo
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Jak na auto wyżej zawieszone niż bratni model V70 przy prędkościach autostradowych lub wyższych tj pow 150 km/h czuć delikatne bujanie, ale taka specyfika auta (cena za większy prześwit).
Dodane 12 lat temu
~Adam
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Napęd AWD na śniegu i małym błocie może i owszem,ale proszę uważać z szaleństwami,jadąc nie za szybko wpadłem w poślizg,auto stanęło w poprzek .Z tyłu wrażenie jakby delikatnie auto się przesuwało.
Dodane 12 lat temu
~SuperCzmiel
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Jest po prostu idealny na polskie drogi. Dziś jechałem do Krakowa przez Olkusz, jeden pas całkowicie nieczynny, jedzie się poboczem, a ja moim xc po prostu szedłem bez hamowania cos pięknego.
Dodane 18 lat temu
~Użytkownik XC70
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Fatalnie , rozlatuje się co 30.000 km . Volvo tłumaczy to złym stanem dróg . Amortyzatory nivomaty , strasznie dorgie i nie wytrzymują 50.000 . Zawieszenie komplenie nie nadające się na nasze drogi .
Dodane 18 lat temu
~wierba
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Moim zdaniem auto ma za duży promień skrętu ciężko się nim zawraca i jeszcze ciężej parkuje w ciasnych miejscach. Poza tym zawieszenie ok. Bardzo dobre hamulce.
Dodane 14 lat temu
~pres
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Auto prowadzi się doskonale, jest bardzo stabilne, duża masa auta dodadtkowo wpływa na jego przyczepność do drogi, można powiedzieć, że auto jest wręcz przyklejone do drogi
Dodane 16 lat temu
~xcer
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Bardzo dobrze wybiera wieksze nierownosci, ale za bardzo buja. Amortyzatory malo trwale, za miekkie. Super na bezdrozach, piachu sniegu. Nigdy nie kupie "prawdziwego" 4*4.
Dodane 22 lat temu
~Marques
Kombi 2.5 T AWD 210KM 154kW
Jak na taką wielką krowę trzyma się drogi jak przyklejony. AWD niestety nie jest tak dobry jak 4X4 w Subaru, ale lepsze to niż sam przód.
Dodane 19 lat temu