Lista ocen Audi A6 C5 Sedan 2.4 V6 165KM 121kW 1997-2001 (22) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 33 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~chl
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
Automat swietnie sprawdza sie w miescie , zjezdzanie ze skrzyzowan, albo wlaczanie sie do ruchu jest duzo latwiejsze niz z manualna skrzynia. Tiprtonic w moim aucie zmienia biegi plynnie , bez szarpniec. Jedynym mankamentem jest to, iz przy wyprzedzaniu i wcisnieciu gazu w podloge automat nie zawsze wybierze odpowiedni bieg. Polecam przy wyprzedzaniu przygotowanie nizszego biegu samemu.
~Seba
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
Brakuje mi tylko 6-go biegu! w trasie bardzo by się przydał. Skrzynia bardzo dokładna. Zdarzyła mi się jednak drobna usterka, a raczej zużycie materiału w postaci jednej z poduszek pod skrzynią. Objawy, bardzo ciężko wchodziła jedynka. Wymiana poduszek, oczywiście obu, żeby zużycie było na tym samym poziomie i znowu wzorowa praca skrzyni biegów.
~Mi
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
zrobiłem 42 tysiące kilometrów i uszkodzeniu uległ sterownik. Dodam że skrzynia to CVT ( multitronic) .Już naprawione. Mi odpowiada, komfort bardzo wysoki, oby to szło w parze z bezawaryjnością. Na dzień dzisiejszy mechanicznie i elektronicznie skrzynia super działa.
~Wawryn
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
5-cio stopniowy automat- Tip Tronic,bardzo wygodny.Zmienia przełożenia bardzo płynnie.Jedyne minusy które mogę mu przyznać to to że podczas wrzucaniu wstecznego czasem lekko szarpnie,świdczy to pewnieo terminie wymianie oleju w skrzyni.
~Dyg
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
Długie przełożenia co wpływa na niższe zużycie paliwa w trasie w porównaniu z manualną, zwykły hydrokinetyk, ewentualna naprawa to koszt mniej więcej jak za dwumasę, bardzo żywotna, jeśli się nie katuje na zimnym oleju
~Wolf
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
Dobrze dobrane przełożenia, auto potrafi nawet przy 60km/h bez oporów jechać na 5-tym biegu. Nie ukrywam przydałby się 6-ty bieg no ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, trzeba się po prostu przyzwyczaić.
~Kamil
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
tiptronic skrzynia chodzi płynnie serwisowana na bierząco powinna służyć wiele kilometrów ale ze wzrostem przebiegu i na niej czuć zużycie.
~nuri
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
niby tiptronic mniej awaryjny od multitronica a przy 260tyś przy prędkości 120 km/h i więcej przerywał, szarpał.
~David
Sedan 2.4 V6 165KM 121kW
Przy tym przebiegu biegi zaczęły ciężej wchodzić, zwłaszcza wsteczny po rozruchu na jeszcze nie rozgrzanej skrzyni.

Usterki Audi A6 C5

Liczba wpisów: 74