Lista ocen BMW Seria 3 E36 Sedan (241) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 463 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~kodir
Sedan 320 i 150KM 110kW
Jak tylko kupiłem to nie działał nawiew na pozycji 1,2. 3,4 wporzo, koszt używanego rezystora nawiewu to 30 zł - sam sobie wymieniłem a więc drobnostka, u mnie pojawił się mały problem z prawą prowadnicą szyby drzwi ale to jest także do poprawienia we własnym zakresie,dodatkowo coś jest nie teges z prawym tylnim stopem (coś żarówka nie styka dobrze?)
Dodane 16 lat temu
~luk
Sedan 325 td 115KM 85kW
ma już swoje lata i co jakiś czas coś tam się urwie coś zgaśnie ale nie jest to upierdliwe wiele rzeczy można zrobić samemu, wiem że moje było naprawiane powypadkowo i nie dziwią delikatne ogniska rdzy ale jak na swoje lata prezentuje się dobrze. po prostu czuje że to jest pewny samochód. pilnuję regularnie serwisu
Dodane 15 lat temu
~pawelpiasta@o2.pl
Sedan 318 i 113KM 83kW
Psuje się wszystko co elektryczne czyli: klimatyzacja, regulacja prędkości wentylatora, regulacja świateł, centralny zamek, elektryczne szyby itp. Wadą tego modelu jest psujący się mechanizm opuszczania przednich szyb w drzwiach. Szybko zużywają się elementy zawieszenia, szczególnie tylnego które posiada po 3 wahacze.
~e_36_chervony
Sedan 318 i 113KM 83kW
Elektryki specjalnie nie ma, wiec nie ma co sie psuc. Centralny zamek raz padl i szyberdach. Dosyc czeste sa wymiany elementow zawieszenia, lozysk itp. Lekko sie poci ale wyciekow oleju nie ma widocznych. W sumie przeglady w ASO ograniczaja sie do podstawowych, obowiazkowych wymian+to co na poczatku napisalem.
Dodane 18 lat temu
~markoaza
Sedan 320 i 150KM 110kW
Tapicerka a szczególnie boczki to tragedia - puszczają nity plastikowe boczków drzwi co powoduje odklejanie się wewnętrznej części boczków (Ci którzy mają e36 wiedzą o co chodzi :)), brak uchwytu na kubek czy butelkę, częste problemy z elektrycznymi szybami, nagrzewnicami które potrafią puszczać pły wewnątrz kabiny
Dodane 19 lat temu
~GAL_ANONIM
Sedan 318 i 113KM 83kW
Do Drobiazgów czepiać się można cały okres eksploatacji bo...jest ich od groma...odpadające wykończenia plastikowe,oraz znalezienie części naprawczych takich elementów poprostu graniczy z cudem...fuuuuuuuuuuuj!!! poprostu dla mnie to zmora która chwilami nie daje spokoju coraz częściej!!!
~lucas
Sedan 318 i 115KM 85kW
podobnie jak w lagunie, czesci drozsze niz w renault. Napewno myslicie ze jak napisalem podobnie to sie sypie wszystko a wrecz przeciwnie, zadnych powaznych napraw w renaul laguna nigdy nie maielm i tu tak samo. Laguna fajny i przestronny samochod ale udezenia w drzewo nie wytrzymala :)
~juristi@interia.pl
Sedan 320 i 150KM 110kW
Auto ma 13 lat i nic się nie zepsuło z drobiazgów, poza wypadnięciem szyby z prowadnic, ale to w sumie była moja wina, bo poprzedni właściciel miał chorobę oskrzeli i w ogóle przez 5 lat nie opuścił szyby i po prostu mechanizm nie był nasmarowany i wskutek dużego tarcia szyba wyskoczyła z ramek.
Dodane 19 lat temu
~domin
Sedan 320 i 150KM 110kW
Z drobnych usterek miałem elektrozawór w ogrzewaniu, dosyć często przepalają się żarówki w światłach mijania, guma od przepływomierza. Tutaj też polecam oryginał bo zamiennik sparciał po niecałym roku. Org trzyma się bez zarzutu do dzisiaj. Tak to raczej tylko eksploatacyjne sprawy
Dodane 10 lat temu
~piotrek
Sedan 325 td 115KM 85kW
jak sie dba jest dobrze, wiadomo nad zawieszeniem na naszych drogach trzeba conajmniej raz na rok popracowac ,ale poza tym wszystko ok. no i jak sie lata bokiem wiadomo ze pare innych rzeczy tez pojdzie z czasem na szrot. poduchy pod silnikiem lubia sie urwac ;)
Dodane 14 lat temu
BMW Seria 3 E36 Sedan