Lista ocen Łada Niva (100)

3,4
~MrHunter
2131 1.6 76KM 56kW
za niewielkie pieniądze można nabyć samochód o prawdziwych własnościach terenowych
Dodane 18 lat temu
1,7
~Wojtek
2131 1.6 76KM 56kW
Kupa złomu!!!!!!!!!!!!!! Miałem w życiu kilkanaście samochodów , ale żaden mnie nie kosztował tyle nerwów. Najchętniej to bym go zzrzucił w przepaść (niech stracę). Co z tego ,że części są tanie (tandetne) skoro non stop trzeba je wymieniać. Przez 4 lata posiadania tego samochodu miałem niejedną okazję aby sie przekonać jak toporny, siermiężny i tandetny jest to produkt.Wymieniona blacharka po 2 latach zaczyna gnić (oryginalne ruskie...
Dodane 21 lat temu
3,1
~Tadeusz
2131 1.7 i 81KM 60kW
Auto z lat 70-tych praktycznie niezmienione,ale po części to dobrze.Rewelacyjne nawet w ciężkim terenie(nie off-road).Tanie w zakupie i naprawach,niestety tych ostatnich nie można pozbyć się nigdy,chyba że stoi nie używane.Ogólnie auto dla majsterkowiczów z przewagą na mechanikę.Niwa ma swój urok i styl-zabłocona nie razi,woskowana nie przyciąga.Polecam wszystkim jako pierwsze auto TERENOWE do pracy(+czas na naprawy)i przyjemności jeśli lubi...
4,5
~SVENSON
2131 1.6 76KM 56kW
Ruscy zrobili ponadczasowy ,produkowany cały czas od lat 70 , bez wiekszych modernizacji ,znakomity samochód terenowy . Prawie radzi sobie ze wszystkim , wielokrotnie zostawiajac w tyle inne nowsze konstrukcje .
~mmj_2004
2131 1.9 D 78KM 57kW
KUP JAKO DRUGIE AUTO W DOMU,LUB JEŚLI POTRZEBUJESZ DO CIĘŻKIEJ ROBOTY. POLECAM ZIELONE NIVY 1,9 D Z NIEMIEC.
3,2
~Oracle
2131 1.6 76KM 56kW
Całkiem udana konstrukcja. Samocód sprawuje się całkiem nieźle w terenie, na nrmalnych drogach tez da nim się jeździć. Bardzo prosta mało awaryjne konstrukcja. Konfort jadzy pozostawia jednak sporo do życzenia
Dodane 23 lat temu
3,8
~marcin
21312 1.8 82KM 60kW
Silnik jest. I to powinno wystarczyć. Na reduktorze ma dość mocy. Ale Vmax na czarnym to porażka. (Silnik)
Dodane 13 lat temu
3,2
~Marcin H
2131 1.7 79KM 58kW
No cóż dobry samochód do terenu jak na swoją cene. Jazda nim w mieście to porażka
Dodane 20 lat temu
~lek.wet
2131 1.9 D 78KM 57kW
fajny samochodzik do pracy w terenie , sam nie wiem jakim cudem wywiózł mnie z różnych miejsc , po takich akcjach niżna tę NIVE pokochać
Dodane 19 lat temu
Dziennik kosztów dla Łada Niva
15,4
16,9
~howdeep@o2.pl
2131 1.6 76KM 56kW
Ogólnie fajny samochód do jezdzenia po lesie, nie przystosowany do katowania w terenie. W tenie daje sobie swietnie radę. O wiele bardziej komfortowy od suzuki samuraia. Stały napęd na 4 koła daje mozliwosc jazdy zimą.
Dodane 20 lat temu