Lista ocen Mazda 6 I Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW 2002-2008 (31) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 21 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Ja
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
To chyba najsłabsza rzecz w tym samochodzie. Silnik dość głośny, szczególnie podczas przyspieszania (raczej wina mizernego wyciszenia ściany grodziowej, niż samego silnika) Na dodatek słabo wyciszone nadkola, hałas z kół przenosi się szczególnie na mokrych nawierzchniach, słychać również kamyczki odbijające się od nadkoli. Oczywiście nie ma tutaj wielkiej tragedii - jeżdziłem znacznie głośniejszymi samochodami- jednak jeśli spojrzy się na...
Dodane 15 lat temu
~Jacek
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Wyciszenie nadwozia bardzo dobre jak na tę klasę auta. Przy dużych prędkościach nie dobiega do kabiny zbyt głośny szum powietrza. Niestety przy wyższych obrotach szybko daje o sobie znać dźwięk silnika. Na nierównych nawierzchniach i chropowatym asfalcie do kabiny dochodzą wyraźne odgłosy toczenia kół...
Dodane 13 lat temu
~Rafal
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Jak na moje oczekiwania nieźle. W porównaniu z hondą civic świetnie, z accordem podobnie... Ja lubię ciszę i oczekiwałbym więcej, auta niemieckie są cichsze (mówię o benzyniakach w podobnej pojemności)
Dodane 10 lat temu
~rassel_2003
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Oglnie bdb, czasmi slychac trzeszczaca deske rozdzielcza, podobno znika wraz z nagrzaniem co niekoniecznie jest prawda, samochod powyzej 120 km zaczyna robic sie glosny,zarowno silnik jak i szzumy w kabinie
~Wafel666
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Do prędkości 100km/h jest w porządku, później jeszcze jest znośnie jednak jazda autostradą szczególnie powyżej 140km/h nie jest do końca komfortowa, hałas trzeba nadrabiać radiem.
Dodane 4 lata temu
~MAZDA 6 1.8 - Kraków
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
do 140 jest cicho i przyjemnie. powyżej robi się głośniej - żona się drze więc nie szalejemy co by było bezpiecznie i wszyscy zawsze w komplecie dojechali z pkt. a do pkt. b
Dodane 9 lat temu
~Rafixx
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
samochód bardzo cichy,chodź na większych obrotach ciut głośniejszy ale to normalne,na biegu jałowym w ogolę nie słyszalny,kiedyś się zastanawiałem czy samochód w ogolę jest odpalony
~codemaster
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
Wyciszenie jest spoko ale przy wysokich obrotach jest chałas od silnika. Jednak karosera nie gwiżdze i nie szumi jak w innych samochodach po przekroczeniu 120 km/h.
~jeździłem Nią 7 lat.
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
przy spokojnej jeździe nie słychać silnika. szumy (niewielkie) powyżej 150 - nie przeszkadzają - do pełni szczęścia na trasie brakuje 6 biegu.
Dodane 7 lat temu
~Dany
Hatchback 1.8 MZR 120KM 88kW
W porównaniu z moimi poprzednimi samochodami mazda wypada rewelacyjnie, prawie w ogóle nie słychać hałasu. Szkoda, że tylko głośniki nie dają rady
Mazda 6 I Hatchback