Lista ocen Nissan Qashqai II (181)

3,5
~Adiabas
Crossover 1.2 DIG-T 115KM 85kW
Dużym plusem jest pozycja kierowcy, materiały w środku oraz cichy silnik głównie na postoju.
Dodane 12 lat temu
4,9
~tobas
Crossover Facelifting 1.6 DiG-T 163KM 120kW
Przyjemny w środku, przyjemny na zewnątrz, cichy, wygodny, przyspieszenie i spalanie bardzo przyzwoite.
4,7
~Zdzichu
Crossover 1.2 DIG-T 115KM 85kW
Przydałby się trochę większy, ale spalanie przy mniejszym silniku jest malutkie. Coś za coś. Raz przy jeździe za ciężarówką (nie było miejsca by wyprzedzić) po przejechaniu 30 km ze średnią predkością 70-80km/h spalanie wyszło mi niewiele ponad 4 litry. Ale przy jeździe autostradowej spalanie się prawie podwaja. (Silnik)
Dodane 5 lat temu
4,1
~Bobski
Crossover 1.2 DIG-T 115KM 85kW
Silnik jak na swoją pojemność całkiem żwawy. Dopiero powyżej 120 km/h brakuje mu mocy. Szczególnie uciażliwe podczs jazdy autostradą gdzy trzeba wyprzedzać pod górkę. (Silnik)
Dodane 11 lat temu
4,5
~Crockett
Crossover 1.6 DIG-T 163KM 120kW
Idealne autko rodzinne, pełne kompromisów. Z jednej strony to zaleta, bo autko nie ma wad. Z drugiej strony autko niczym się nie wyróżnia i jest takie trochę nijakie.
Dodane 5 lat temu
3,2
~Maciej
Crossover 1.2 DIG-T 115KM 85kW
Autko robi świetne pierwsze wrażenie przez wygląd i jakość materiałów ale po dłuższej eksploatacji wychodzi liche wykonanie i niedoróbki przy projektowaniu.
Dodane 7 lat temu
3,2
~Jan
Crossover 1.2 DIG-T 115KM 85kW
Po około 40 tyś pierwszy rozdząd (dokładnie napinacz) Na gwarancji. Po kolejnych 20 tyś drógi rozrząd naszczęście również na gwarancji ( ale z centrali przyszła odpowiedź negatywna ale się upadłem że nie odbiorę auta i po około 2 miesiącach odebrałem naprawione ) Silnik bierze olej i to strasznie 3 litry między przeglądami. To jest skandal jeśli przy 60tyś jest tak pazerny na olej to aż strach pomyśleć co dalej. ( Osobiście uważam że silnik... (Silnik)
Dodane 7 lat temu
4,2
~gp1605
Crossover 1.2 DIG-T 115KM 85kW
Wstrzymywałem się z opinią aż do przejechania 100 tys. km Rocznie robię około 40 tys. km, tak więc trochę jeżdżę. Generalnie jestem zadowolony z auta, oczywiście ma swoje zalety i wady. Wady: słaby silnik, mały bagażnik, hałas powyżej 120 km/h. Zalety: wysoki komfort podczas jazdy, dobre wykonanie wnętrza, niskie spalanie, duży prześwit - można wjeżdżać na wysokie krawężniki.
4,6
~ssoryu
Crossover 1.6 DIG-T 163KM 120kW
Optymalny crossover - fajne gabaryty w sam raz do manewrowania w mieście, a równocześnie odpowiednie do wygodnego podróżowania w trasie.
Dziennik kosztów dla Nissan Qashqai II
6,7
8,0
4,6
~Bo
Crossover 1.6 dCi 130KM 96kW
Fajne, wygodne autko. Jestem do niego pozytywnie nastawiony i zadowolony. Wystarczający do normalnego użytkowania silnik 1,6 dCi. Słabszych silników nie polecam do tego autka - bo nie jeżdżą - nie ma czym przyśpieszyć. Auto mam nowe, więc nic się jeszcze nie zepsuło. Ale,... właśnie ale na tyle sprzedawanych egzemplarzy mogliby do końca spolszczyć menu auta i troszkę bardziej powinno być intuicyjne, jak również sam kokpit - trzeba się do...