AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
F
Hatchback
Lista ocen
Opel Astra F Hatchback
(750) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)
Na liście zabraknie
980
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~dgg
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Na LPG jest super. W trasie, a głownie jeżdżę poza miastem, spala 8-9 l/100km. Przy bardzo spokojnej jeździe, gdy podróżuję mogę zejść nawet do 7,5 l/100km. Przy obecnych cenach benzyny jest baaaardzo tanio! W mieście już gorzej bo potrafi wypić i 10 - 11 l/100km. Jeśli chodzi o części to jest bardzo duży wybór tanich zamienników. Poza tym konstrukcja jest prosta i co za tym idzie - obsługa tania.
17 lat temu
~Jakub O.
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
W mieście zużycie jest wysokie ale nigdy nie przekroczyłem 9ltr/100km w mieszanym cyklu można zejść poniżej 6ltr/100km ale to naprawdę trzeba delikatnie jeździć. Serwisy jakie dokonywałem były nie drogie w sumie po wymianie kilku istotnych rzeczy (osłona piasty, uszczelka pod pokrywą zaworów, filtr oleju i olej pół syntetyk castrol, pasek "klinowy" i klocki hamulcowe) zapłaciłem 400.
18 lat temu
~StuDniA
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
+ prostota konstrukcji + mega tanie części - w zimę doskwiera spalanie
7 lat temu
~MatadorXXX19346XXX
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Jak ktoś ma \"ciężką łapę\" to i 1.4 60KM spali mu tyle co 2.5 TDI:), jak ktoś jeździ ekonomicznie, to mi spala na 100 w trasie 5,5L. W mieście ok. 7-8MAX, a jak trochę jeżdzę ostrzej w mieście i trochę spokojnie to i tak powyżej nie schodzi. Kiedyś przed 100km w mieście jeździłem ostro i spaliła 9,5L:) Trzeba lać dobre paliwo z dobrych stacji a nie z wypizdowa..
13 lat temu
~Yarcio
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Niezaskakująco dobrze. Zwykle mieszczę się w ~8l/100km. Oczywiście jeśli ktoś zna tylko dwie pozycje pedału gazu: \"wciśnięty do oporu\" i \"noga zdjęta z gazu\" to może liczyć się i ze spalaniem rzędu 11l/100km, ale to już naprawdę ekstremum. Dynamiczna jazda z częstym wachlowaniem biegami w zakresie prędkości do 100 km/h okupiona będzie spalaniem w wysokości ok. 9l/100km.
15 lat temu
~rafi1654@wp.pl
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Autko baaaaaaaardzo (nie)ekonomiczne. Spalanie ani razu nie spadło poniżej 9l/100km benz. O gazie nie będę mówił, bo żal. No może na trasie - pełny zbiornik i 270 km. Ceny przeglądów to koszt ok. 350 zł (u mechaniora - MOBIL 1), za to naprawy to dopiero wyzwanie. Od września wydałem ponad 2500 zł na naprawy i dalej się sypie. A auto kosztowało mnie ok 3000 zł. Ała!
16 lat temu
~MaSa
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
Czasem coś nawali ale bez przesady dzieki dużej ilości tanich i dobrych zamienników utrzymanie auta nie wychodzi drogo np. sonda lambda 250zł, amortyzator 120zł sprężyny tylne 110zł spalanie srednio na gazie 9l na bezynie 6-7l zalezy od tego jak nam sie spieszy :) najmniej na gazie spalił mi 7l na trasie na beznzynie najmniej udalo mi sie zejść do 5,5l na trasie.
18 lat temu
~ElvisTcb
Hatchback 1.7 D 57KM 42kW
Zuzycie paliwa jest dosyć przyzwoite chociaz w mieście mógłby palić mniej. Ostatnio Wrocław jest bardzo zakorkowany wie spala mi dużo ok. 8.5 litra/100 km. Ceny napraw są dosyć niskie i nie powinny obciążać portfela przeciętnego Kowalskiego. Naprawy zdarzają sie wyjatkowo sporadycznie. Trzeba pilnować wymiany płynów oraz filtrów no i oczywiście nie zarzynać na Maxa
20 lat temu
~Robdegaw@op.pl
Hatchback 1.4 Si 82KM 60kW
Pali niewiele. W trasie ostatnio przy ekonom spaliłem śr. 7,14 gazu/ 100km. Zimą w mieście 8,5-9 l LPG/ 100 km. Ceny zamienników tanie, małoskomplikowane naprawy. Rozrząd co 60 tys konieczna przy tym wymiana pompy wodnej. Generalnie mechanicy lubią ople ze względu na prostą budowę.Przykładowe ceny: tulejka wachacza z robocizną ok. 80 zł, sworzeń 30-40 zł ( zamienniki)
20 lat temu
~zibi
Hatchback 1.6 i 75KM 55kW
gdybym oszczedzal paliwo jak to robilem zaraz po kupnie to nawet na gazie potrafilem na trasie zejsc ponizej 9 litrow nie przekraczajac 100km/h ale po co :) do tego gaz w anglii jest slabszy niz w polsce i trzeba troche mu okrecic. ceny czesci i robocizny nie sa duze jak juz wspomnialem. mechanicy tez nie biora za naprawy tego zabytku znacznych sum.
14 lat temu
Poprzednia