Lista ocen Opel Astra F Kombi 1.6 i 71KM 52kW 1993-1996 (11) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 13 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Dominik
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Z poważnych usterek była jedna. Padła pompa wody. Jednak traktuje, że była to moja wina, gdyż czytając opinie użytkowników przed zakupem astry dowiedziałem się, że warto ją wymienić razem z paskiem rozrządu (dodatkowy koszt 80 zł). Ja jednak zaoszczędziłem to potem miałem. Pompa i jej wymiana i płyn 220 zł. A samochód jest stary i ma spory przebieg więc oceniam go bardzo dobrze.
~diddy
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Jak na razie awarie były dwie – pompa wody i alternator. Pompa wody kosztuje 80 zł a koszt całej naprawy niewiele przekroczył 200 zł. Tylko samochód na jeden dzień uziemiony. Alternator dziwnie umarł, w każdym bądź razie wymieniłem go sam na inny używany za całe 150 z gwarancją rozruchową. Jeździ do dziś. Ogólnie jak widać tragedii nie ma
~Marek Góral
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
szczerze?? zrobiłem astrą 130tys. i wiecie co wymieniłem??Akumulator, pasek rozrządu, olej(to akurat dwa razy)i dwa razy w roku wymieniam opony z letnich na zimowe i odwrotnie:)a tak to kompletnie nic, żadnych awarii
~Morpheus
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
Ostatnio wymiękł mi alternator - świergoczące łożyska i przepalona dioda ... Auto pod tym względem wypada tak samo jak konkurenci na rynku ... czyli nic nadzwyczajnego ...
~zaiko
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
przy minimum nakładów ale systematycznych odwdzięcza się dużą niezawodnością w codziennym użytkowaniu
Dodane 16 lat temu
~tomek-cropp/nowogard
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
nie małem jeszcze powarznych usterek
~oliwek
Kombi 1.6 i 71KM 52kW
zadnych usterek, wszytko działa jak w zegarku :)
~cyfra
jak narazie brak