Oceny Opel Astra G Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW 1998-2001

Najnowsze oceny Opel Astra G Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW 1998-2001

1,1
~rafik
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Najgorszy wóz jaki miałem. Sypie się w tym wszystko, co może się psuć. Elektryka żyje własnym życiem. ECU sypie błędami jak leci. Wymiany czujników nic nie dają. Prawdopodobnie uszkodzone ECU. Jednak wady tego szrota nie ograniczają się tylko do silnika. Prowadzi się fatalnie pomimo wymienionych amortyzatorów, hamulce bardziej spowalniają niż hamują. Wyciszenia nie ma. Z nawiewów albo wieje zimą, albo piekłem - i niczym pomiędzy....
Dodane 8 miesięcy temu
4,5
~dejos@go2.pl
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Opel Astra Caravan oraz inne wersje - to wspaniałe i udane auta o przepięknej delikatnej, ale jednocześnie sportowej i lekko agresywnej linii nadwozia o żwawych lecz paliwożernych silnikach. Komfort podróżowania jest bardzo dobry - nie męczą nawet dalekie podróże. Intuicyjne rozwiązanie deski rozdzielczej oraz prosta obsługa kokpitu. Fantastyczny układ jezdny - zestrojenie zawieszenia wraz z układami elektronicznymi za żadne skarby świata nie...
3,8
~Tomek
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Polecam astrę tym, którzy szukają auta mało oryginalnego nie rzucającego się w oczy. Astra oferuje za to porządny standard wykonania przyzwoity silnik (polecam 1,8 115 KM) i niezłe właściwości jezdne. Spalanie mogłoby byc niższe zwłaszcza można to odczuć w mieście:(
Dodane 18 lat temu
4,5
~jacek
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Po prawie 6 latach mam na liczniku ponad 260tyśKm,w tym 180tyś na gazie.Narazie wymieniam tylko el eksploatacyjne.doskonale sprawdza się zawieszenie,wymieniłem tylko 3razy łączniki stabilizatora[60zł/szt] i raz amortyzatory przy przebiegu 200tyś.POLECAM
Dodane 20 lat temu
4,1
~Lesio - direct@poczta.onet.pl
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
kupilem samochodzik rok temu w marcu, jak mial przejechane 100.000 km i mialem obawy, ale mechanicy mnie przekonali, ze jeszcze 4 x tyle mozna przejechac na tych silnikach wiec jezdze :) przeglady u mechanika znajomego z serwisu opla, ktory sie zna, i nic tylko jezdzic, silnik sprawuje sie b.dobrze, klima dziala bez zarzutu, 16 v daje szanse w miare normalnego spalania 8l/100 po miescie, polecam !!
~szpila302poczta.onet.pl
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Nigdy nie wiadomo ile jest w baku paliwa .Wskaznik pożiomu jest poprostu FATALNY raz świeci się kontrolka następnie gaśnie potem znowu miga i tak na zmianę.Rezerwa zaczyna juz świecić po przejechaniu 400 -450 km na trasie a następnie na rezerwie można zrobic jeszcz ok 200km!!
4,8
~Kusy1988CK
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Astrę oceniam pozytywnie. Nie mam jakiś specjalnych zastrzeżeń.
Dodane 10 lat temu
4,2
~zboro123
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Nie żałuje ani złotówki i mimo rocznika 1998 auto naprawde daje rade.
Dodane 15 lat temu
4,4
~Sylwia
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Jak na auto z 1999 r. trzyma się świetnie, zważywszy na wyposażenie, w miarę dobrą ekonomiczność i małą awaryjność - piątka.
Dodane 15 lat temu
3,3
~MlodyB7
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
W sumie to auto w ubozszej wersji raczej raczej bym nie kupil.W mojej bylo fajnie i komfortow.Jednak wiek samochodu i ilosc kilometrow ktora zapewne byla cofana nie przekonuje mnie do tej marki
Dodane 16 lat temu
Opel Astra G Hatchback