Lista ocen Opel Astra G Sedan (132) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 141 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~darc
Sedan 1.6 16V 101KM 74kW
tanio ,mało się psuje to nie ma na co narzekać(w moim przypadku nie miałem żadnej niespodziewanej awarii).....ze starości wymieniłem ostatni tłumnik........aha.....żarówki H7 to jest słaba strona tego auta ,nie wiem jak u innych użytkowników ale u mnie przepalają się raz na rok-połtora.Idzie przeżyć ale podobnie jak w punciaku trzeba wymieniać.
Dodane 15 lat temu
~KRATA LUBLIN
Sedan 2.0 16V 136KM 100kW
Zużycie paliwa przy jeździe ekonomicznej: miasto-nie w centrum, bez korków-6,5-7, trasa-do 90km/h-max5,5- trzeba sie starać i nie śpieszyć, mieszany ruch-6,2-6,6; Energiczna i bardzo energiczna jazda: miasto-8-9, trasa140-150 non stop i wyprzedzanko-6,5, mieszany 7,5-8,5. Tak więc wszystko zależy od stylu jazdy. MI NIE WZIĄŁ WIĘCEJ NIŻ 6,65 W MIESZANYM.
Dodane 20 lat temu
~p.minda@neostrada.pl gg 4735870
Sedan 1.4 16V 90KM 66kW
Spalanie lpg w mieście ok 8,5 litrów na 100km. trasa to ok 7 litrów. Mówię tu o normalnej jeżdzie bez oszczędzania. Jeśli chodzi o ceny częsci to powiem że są tanie. Nawet oryginalne GM stoja na dośc dostępnym poziomie , a jest przecież wiele zamienników w przystępnych cenach. A autko naprawi każdy przysłowiowy Kowalski :)
~qbster@poczta.onet.pl
Sedan 1.6 16V 101KM 74kW
Zużycie paliwa miasto około 8l/100km. Trasa 6 - 6,5l/100km przy jeździe około 120-130km/h. Ceny przeglądów kształtuję się od 400 do nawet 900zł w zależności od serwisu (mowa tu oczywiscie o autoryzowanych serwisach opla), cen napraw nie znam, bo jeszce nic mi się poważnego nie stało, poza wymianą kilku żarówek
Dodane 22 lat temu
~tomek
Sedan 1.6 8V 85KM 63kW
Co najmniej przyzwoicie. Miasto 8 litrów benzyny 95, na trasie 6-7 l pod warunkiem spokojnej jazdy, to co przeczytacie poniżej tzn. min i max. spalanie to zaznaczyłem co mi przyszło do głowy bo w mojej ocenie to jakaś bzdura - kto robi takie pomiary ??????!!!! praktyczne zuzycie opisałem jak wyżej :)
~Nexon
Sedan 1.4 16V 90KM 66kW
Zużycie GAZU LPG to ok 7-9 l/100 km latem i 9-12 zimą + rozruch samochodu na benzynie czyli plus ok. 10 l na 1000 km. Ceny napraw na niskim poziomie - tanie zamienniki. Poniższe wielkości średniego spalania dotyczą gazu. Na benzynie nie jeżdże. Myślę, że benzyny pali od 10-20% mniej niż gazu.
Dodane 19 lat temu
~Tomek
Sedan 1.4 16V 90KM 66kW
ekonomiczność oceniam na bardzo dobrą, zużycie paliwa umiarkowane, ceny przeglądów w ASO (serwisuję cały czas od nowości) w porównaniu z innymi markami są do przyjęcia, części zamienne w przystępnych cenach a ze względu na prostą budowę i popularność modelu auto naprawią praktycznie wszędzie
Dodane 20 lat temu
~łysiutki:P
Sedan 1.4 16V 90KM 66kW
Z racji elastyczności silniczka i mądrze przemyślanych przełożeń skrzyni biegów można uzyskać naprawdę niskie spalania. Mi pali około 7 litrów na stówe ale mój tata zszedł nią do pułapu 5 litrów!!! Wystarczy nie przekraczać 3 tys. obrotów i stacje można oglądać raz na miesiąc.
Dodane 16 lat temu
~piteros@interia.eu
Sedan 1.6 16V 101KM 74kW
W mieście spalanie gazu u mnie wacha się od 9,5 do 11l, w zależności od jazdy i korków. Natomiast w trasie 120km/h zszedł nawet do 6,5l, a przy 170-200km/h 10l. Autko sobie sam serwisuje, także nic mnie to nie kosztuje, a uwarzam że jest wujątkowo mało awaryjne.
Dziennik kosztów dla Opel Astra G Sedan
5,5
6,8
9,7
~Kluko
Sedan 1.8 16V 116KM 85kW
Jazda po mieście to przynajmniej 9l, w trasie przy spokojnej jeździe Pb95 oscyluje w granicach 7l, mam założone magnetyzery i to jest również powód do zadowolenia, spalanie spadło przynajmniej o 0,5l. Na trasie z W-wy do Gdańska rekord to 6,5l/100km (silnik 1.8!)
Opel Astra G Sedan