Lista ocen Peugeot 206 Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW 1999-2006 (35) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 39 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~LazyJK
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Nie ma cudów, bo nie jest to Citroen z hydropneumatycznym zawieszeniem: jest wygodnie, ale na nasze kratery w nawierzchni 206 nic nie poradzi. Komfort zawieszenia jak z auta o numer większego. Na suchym asfalcie nawet przy debilnej jeździe (puszczenie gazu w długim zakręcie) nic nie powinno się dziać, tylko tył nie lubi poprzecznych, krótkich dziur na zakrętach, np. torów tramwajowych. Po mokrym jest ciekawiej, a na śniegu można ładnie zapinać...
Dodane 13 lat temu
~travor
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Według mnie auto trzyma sie bardzo dobrze drogi. Zasługę ma w tym chyba cięzki silnik. Troche głosne jest zawieszenie, dlatego musiałem troche zmniejszyć ciśnienie w oponach. Producent zaleca 2.4 bara z przodu i z tyłu. Takie cisnienie to jest dobre ale chyba na autostrady. Układ kierwoniczy bardzo pewny. W zawieszeniu nie obyło sie jednak bez napraw. Średnio co 50 tys. wymiana wachaczy ze względu na wyrobione sworznie (samych sworzni nie da...
Dodane 18 lat temu
~Bogu48
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Byłem sceptycznie nastawiony do belki skrętnej. Kupując mój egzemplarz, nie dostałem informacji czy belka była regenerowana (poprz. właściciel miał go 11 lat). Po zrobieniu 12tyś. km belka pracuje pewnie, nie wydając żadnych dźwięków. Z przedniego zawieszenia jestem zadowolony, choć pod ten silnik, zawieszenie mogłoby być lepiej zestrojone.
Dodane 6 lat temu
~DG
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Sztywno ale nie niekomfortowo. Może trochę przez koła 195/55/R15. Bez nadmiernych przechyłów w ostrych zakrętach. Jeśli ktoś jeździł wcześniej większym autem, to bujanie nadwozia na poprzecznych nierównościach jest wkurzające. Ale taki to urok małego rozstawu między osiami. Przy tych kołach jazda w koleinach to żadna przyjemność.
Dodane 16 lat temu
~Tomek
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
zawieszenie dobrze spisuje sie w przecietnych warunkach, wygodne na długich trasach, ale dla wykorzystania maksymalnych osiągów trzeba czegoś więcej; moment obrotowy znacznie przekraczający 200 Nm (z chip´em ok.300Nm!) wymaga znacznie twardszego zawieszenia i dobrych opon. Na codzień w pełni spełnia swe zadanie.
Dodane 19 lat temu
~jakub_jerzy_jaglarz
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Twarde wspomaganie, w porównaniu do fordów, fiatów i niektórych volkswagenów wspomaganie pozostawia wiele do życzenia. Choć cały samochód jest mały i zwinny to skrętność pozostawia wiele do życzenia, a niestety zawieszenie (jak to we francuzach) pozostawia wiele do życzenia, a naprawy są dość drogie.
Dodane 4 lata temu
~1700ccm woytas@konto.pl
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Jest sporo niedoróbek.FABRYCZNYCH.Pokonywanie zakrętów z 100 przy współudziale 2 pasażerów jest odczuciemodobnym do tego jakby się było cały dzień na siłowni;pSTRASZNIE RZUCA!!! a fotele ani troszeczkę nie uśmierzają tego!!!
Dodane 17 lat temu
~chyl_marcin@wp.pl
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
sam komfort bez zastrzezeń, ale wytrzymałość na polskich drogach niestety słaba. wymienione już 3 razy amortyzatory, wszystkie końcówki, stabilizatory, łożyska amortyzatorów itd. nie wymienione łożyska kół- chyba są niezniszczalne!
Dodane 20 lat temu
~LinekPark
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
Całkiem dobrze trzymał się drogi, a także mało przechylał, lecz obecnym C-Maxem jeździ się jednak o klasę lepiej, mimo, iż to kompaktowy van. Wymiany tylko eksploatacyjne, nie zaskoczył swą awaryjnością.
Dodane 8 lat temu
~Q34
Hatchback 2.0 HDi 90KM 66kW
rewelacyjna przyczepnosc, choc przy pokonywaniu zakretow z wieksza predkoscia, lekko podsterowny , pcha go do przodu , lecz odjecie gazu wszystko niweluje. Kierownica precyzyjna
Dodane 18 lat temu
Peugeot 206 Hatchback