Lista ocen Renault 19 II (322) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 396 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~maciekk6@poczta.onet.pl
Cabrio 1.8 i 90KM 66kW
W mieście- 12-13 l. Na trasie- ok 7.5l W tym roku Renault zaprosił mnie na bezpłatny przegląd zimowy samochodu-super sprawa. Odnośnie serwisu nie wiem-mam swojego mechanika. Ale i tak nie ma potrzeby bo jak na razie po 15 000 (w 4 miesiące) nic nie robiłem ponad standard.
Dodane 15 lat temu
~Robert 37
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
dużo pali średnio 7 l/100 km. Drogie części w porównaniu do niemieckich samochodów. Moje renault bardzo częto sie psuło na okrągło coś trzeba było wymienić, kuz miałem tego dosyć i go sprzedałem. Teraz mam passata TDI i nie wiem co to warsztat. NIGDY WIĘCEJ RENAULT
Dodane 19 lat temu
~swimmer84
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
Jak na auto w tym wieku, z nie najmniejszym silnikiem spalanie na poziomie 10-15 litrów gazu po mieście uważam za dobry wynik.\\ Tym bardziej ze mam ciężka nogę i jeżdżę dynamicznie. Auto poważnie nigdy się nie zepsuło a koszty serwisu miło zaskakują.
Dodane 14 lat temu
~mati
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Spalanie 7.2/100km na trasie mieszanej czyli nieco trasy, nieco miasta, postojów, świateł. Na autostradzie ale w Skandynawii przy pełnym obciążeniu i z 2 osobami oraz przy prędkości 110-130km (i tamtejszym paliwie)spalanie wyszło 6.2-6.3/100km.
Dodane 15 lat temu
~r19 1.9dT, 1994r. 235tys. km.
Hatchback 1.9 DT 92KM 68kW
świetnie, naprawdę, zużycie paliwa super, w mieście 6,4l, zapakowany po brzegi na trasie w 3 osoby przy prędkościach ok. 120-130km/h - 5,12l
Części dostępne zarówno nowe, jak i używane, niedrogo, np. kpl. rozrządu (naciąg, roli i pasek) to 180zł
Dodane 17 lat temu
~os
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
Naprawy poza ASO, więc tanie, części wiele jest do odzysku ze szrotów lub zamienniki, ceny przyzwoite - generalny remont układu hamulcowego (był już trochę zużyty) kosztował ok. 650 zł (w tym materiały, praca, płyn... po prostu komplet)
Dodane 17 lat temu
~lechu5
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
spalanie w r19 nie jest najgorsze i nazekac nie moge ..... trasa 6,5 litra na 100 km , miasto 7,5 litra na 100 km raz robilem kapitalny przeglad 100 zl - wykazalo wymiane sworzni i koncowki drazkow oczywiscie wszystko wymienilem naprawa jakies 220 zl
Dodane 18 lat temu
~MoPsIk500
Sedan 1.4 i 60KM 44kW
jwzda po miescie to koszmar przynajmniej dla mnie potrawi nziasc okiło 9l po trasie miesci sie w granicach 6l jednak gdy zaczynamy docistak pedał do maksa to ten niewielki silniczek rozpedza nas do 165km/h jednak potrawi wzasc nawet 13/15l paliwa
Dodane 18 lat temu
~murasss
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Uważam że dobre. Jeżdze na gazie. Po mieście jakbym nie jezdził mieszcze sie w 10 litrach. Na zbiorniku gazu robie 320 km. Na trasie mieszcze się miedzy 7 a 8 litrów. Na benzynie nie wiem bo nie mierzyłem. Na benzynie tylko rano odpalam samochód.
Dodane 19 lat temu
~MaSa
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Zuzycie paliwa jest bardzo niskie i pod tym wzgledem to bardzo ekonomiczny samochod. Czesci jesli kupujemy zamienniki nie sa zbyt drogie ale niekiedy ich jakość pozostawia wiele do zyczenia np linka sprzegla 2 razy wymienialem zanim kupilem orginal (150zl)
Dodane 20 lat temu