Lista ocen Renault 19 II (322) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 396 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Nurglepl
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
Mam czasami problemy z wbiciem jedynki :(, ale rzadko to się zdarza. Wystarczy puści ć sprzęgło i po ponownym wciśnięciu wchodzi leciutko. Ogólnie jest bardzo dobra.
Dodane 18 lat temu
~kali
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
biegi leciutko wchodza mozna je wrzucac jednym paluszkiem 3 i 4 sa dobre do wyprzedzania potrafi wgniesc w fotel i sa dlugie wiec nie trzeba szybko biegow zmieniac
Dodane 19 lat temu
~maniak27@o2.pl
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
w 1,8 myslalem ze chodza dobrze biegi (czasami nie chcial sie wysprzeglic jak byl zimny) ale w tej 1,4 to w takim razie super! No i ta galka która sie kreci w kółko -trzeba przykleic!!
~jadorb
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
Bardzo wygodna, elastyczna "3", w sam raz do jazdy miejskiej i do wyprzedzania przy mniejszych prędkościach. Dobra "4". "5" służy mi właściwie do redukcji obrotów.
~maras
Sedan 1.7 i 75KM 55kW
Nie narzekam. Biegi nie wchodzą może leciutko i płynnie, ale też bez większych oporów. Chociaż matka czasem ma problem z wrzucaniem 2. Ja tego nie doświaczam :)
~kac_prowy L-ca
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
skrzynia czasami ma problemy .... roznie jest z wrzucaniem biegow ale niewiem czy poprosrtu ja nie wiem o czyms co powinienem wiedziec ;) moze musze cos w niej zrobic :)
Dodane 21 lat temu
~Łodzianin
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Bardzo bym chciał aby wszystkie skrzynie tak pięknie chodziły jak w 19-tkach. Przy mojej jezdzie, przekładaniu bardzo szybkim NIC się nie dzieje, a juz mineło 9 lat :)
Dodane 21 lat temu
~vils@poczta.onet.pl
Hatchback 1.7 i 75KM 55kW
wycieki (trzeba wyciągnąć silnik razem ze skrzynią), uszkodzenia linki sprzęgła, jeśli są zgrzyty w skrzyni biegów najpierw sprawdź samonapinacz przy pedale sprzęgła
Dodane 22 lat temu
~cza.cza@interia.pl
Hatchback 1.4 i 80KM 59kW
Pracuje gładko, biegi wchodzą precyzyjnie, w zimie też sprawuje się poporawnie. Przykro, że nie wszyscy wiedzą, że powinno się stosować olej Tranself TRX 75W 80W.
Dodane 22 lat temu
~swimmer84
Hatchback 1.8 i s 95KM 70kW
zgrzytał wsteczny i po pewnym czasie często jedynka ciężko wchodziła. pewnie wymagał już wymiany sprzęgła bądź regulacji. płożenie skrzyni i skok - OK.
Dodane 15 lat temu