Lista ocen Saab 9-5 II (24) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 10 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Haka
Kombi 2.0 t 150KM 110kW
Powiem tyle. Obniżony, usztywniony + saabowe alu 225/45/17. Da się dość szybko jeździć po łukach, ale po tym jak kolega przewiózł mnie Lancerem EVO X nie ma co tu dużo kadzić... Mam 276000 i jeszcze oryginalne zawieszenie. Fakt jest już głośniejsze niż jak w nowym aucie, ale żadnych uwag na badaniach, amory przód ok. 70 % tył 75 i 76 %. Na badaniach każą jeździć dalej, co niniejszym czynie. Powoli wyczuwam lekki luz na kierownicy. Da się z tym...
Dodane 8 lat temu
~esse
Kombi 1.9 TiD 150KM 110kW
Jak na takie gabaryty - (prawie 4,90 długości), budę kombi, masę 1,5 tony jeździ się nim doskonale. Zawieszenie jest bardzo ciche i dzielnie pokonuje nierówności. Jest idealnym kompromisem między komfortem a pewnością prowadzenia. Układ kierowniczy dość bezpośredni. Auto chętnie bierze ciasne zakręty, nie ucieka, nie wychyla się. ESP bardzo czułe i skuteczne co szczególnie docenia się zimą, ale można je też całkowicie wyłączyć.
~sabolot:))))))))
Kombi 2.0 t 150KM 110kW
twardy i trzyma sie drogi jak przyklejony, tu mam porownanie do bmw 7 jakim jezdzilem do niedawna i calkiem to samo bmw e32 na oponie 235/45/16 jak pamietam (koleiny to zmora ale na normalnych drogach jest ok :)zawieszenie nie buja ,chusta autem jest zestrojone raczej twardo-elastycznie ..a w komfortowych fotelach nie czujemy na tylku polskich dziur..a wiec komfortowo z nutka sportowej jazdy
~sabolot:))))))))
~piotrek
Sedan 2.3 TS 260KM 191kW
prowadzenie doskonałe, bez żadnego wysiłku, zdecydowanie niepowtarzalne, dopkóki nie wsiadłem i nie jechałem nie wiedziałem że takie samochody istnieją, czuję się jakbym był jedną cześcią z saabem, sportowe zawieszenie obniżone i bardziej twarde, doskonale trzyma się zakrętów, mniej komfortowy na dziurach niż passat, czy toyota, ale też to sprawa opon o niższym profilu
Dodane 17 lat temu
~mozart1@op.pl
Sedan 1.9 TiDS PF 150KM 110kW
To doskonale wyważona, stabilna i twarda limuzyna. Jak na ciężar tego samochodu muszę przyznać, że niesamowicie pewnie i z gracją baletnicy wchodzi w zakręty. Karoseria nie przekrzywia się, nie wpada w wywołujące mdłości bujanie. Z drugiej znów strony można spokojnie pokonać w nim 1000 km i nie narzekać na kręgosłup. Majstersztyk.
Dodane 18 lat temu
~kowi
Sedan 1.9 TiDS PF 150KM 110kW
Pięknie trzyma się drogi, nie wiem co tam zrobili. Niby części opla, ale ten do pięt nie dorasta - od razu widać że auto innej klasy. W ten sam zakręt można wejść zdecydowanie szybciej i czuć się przy tym pewniej. Dla mnie to jak subaru:) Wydaje mi się, że lepiej być nie może. Konkurencja mogła się uczyć.
Dodane 12 lat temu
~Hubert Gotycki
Kombi 2.0 t 150KM 110kW
Super!!! Prowadzi się lekko, niezbyt miękko, idealnie wytłumia polskie dziury, cicho, pod warunkiem, że masz odpowiednie opony - polecam Falken FR 452- cichutko! Na polskie drogi nie polecam felg 17\", bo dusza na ramieniu...
~bART010
Sedan 1.9 TiDS PF 150KM 110kW
świetne prowadzenie wzakrętach (szczególnie na kołach 17\" 225/45) i posiadając zadbane i sprawne elementy zawieszenia. Niestety trwałość zawieszenia na polskich drogach i niskim profilu opon nie jest zbyt wysoka.
Dodane 15 lat temu
~Hindenburger
Kombi 2.0t BioPower (180KM) Sentronic 175KM 129kW
Ciągle odzwyczajam się od Legacy, które w każdych warunkach jeździło jak po szynach. Saab jest miękki, co jest fantastyczną sprawą na dobrej drodze, ale trochę wk*rwia na drogach złej jakości.
Dodane 13 lat temu