Lista ocen Skoda Kamiq (34) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 35 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Fidelio
Crossover 1.0 TSI 110KM 81kW
Troszkę czasu zabrało mi wyrobienie opinii o zawieszeniu. Gdy się jedzie po równej drodze, wydaje się nawet bardziej komfortowe, niż w wielu miękkich samochodach - może dobrze absorbuje drobne nierówności , może po prostu nie buja. Troszkę większe nierówności pokonuje ciekawie - czuć je wyraźnie, ale dalej to jest komfortowe, zresztą czuć bardziej na kierownicy niż na - excusez moi - zadku, nie prowadzą do bujania, raczej są to dwa -trzy ruchy...
Dodane 3 lata temu
~Bartosz
Crossover 1.0 TSI 110KM 81kW
Świetny! Naprawdę komfortowo resoruje, nie można chcieć więcej. Kierownica na początku wydawała się zbyt mocno wspomagana ale po czasie człowiek stwierdza, że w sumie to nawet dobrze. To nie jest auto sportowe, nie wymagam od niego Bóg wie jakiej precyzji czy tam feedbacku (moje drugie auto - Swift -jednak wysoko umieścił poprzeczkę) ale to nie jest auto do tego stworzone. Jak wspomniałem na wstępie - to auto daje mi święty spokój. Wszystko...
Dodane 4 lata temu
~Stawek
Crossover 1.5 TSI 150KM 110kW
Zawieszenie sprężyste, pracuje cicho i komfortowo. Jak na mój gust może nawet leciutko za miękkie. Wspomaganie pracuje lekko i niezauważalnie czyli wg. mnie tak jak powinno być bo w żaden sposób nie absorbuje uwagi kierowcy. Samochód prowadzi się pewnie nie myszkuje po drodze, nie potrzebuje jakiejś szczególnej uwagi podczas jazdy. O nadsterownościach czy podsterownościach nie będę tu pisał bo nie wykorzystuję auta do rajdów.
Dodane 7 miesięcy temu
~Dw
Crossover 1.0 TSI 115KM 85kW
W mojej ocenie układ kierowniczy jest poprawnie zestrojony działa lekko i precyzyjnie a prowadzenie auta to prawdziwa przyjemność Zawieszenie tłumi nierówności dobrze ale mogło by być cichsze. Zaobserwować to można zjedzajac naprzyklad z poprzecznej nierówności np krawężnika bądź przy remoncie nawierzchni.
Dodane 5 lat temu
~Jedrus1o
Crossover Facelifting 1.5 TSI 150KM 110kW
Nie za miękki , ale też nie za twardy. Wiadomo auto jest trochę wyższe, więc i środek ciężkości jest przesunięty i musi w związku z tym być trochę twardsze. Jednak na prostej i na zakrętach jedzie jak po sznurku, na autostradzie przy przepisowej prędkości prowadzi się pewnie.
Dodane 1 miesiąc temu
~PJ40
Crossover 1.0 TSI 110KM 81kW
Mam felgi 16 cali, więc i opona wysoka. A dzięki temu mniejsze nierówności są nieodczuwalne, a te większe sprawnie amortyzowane. Do szybkiej i agresywnej jady średnio się nadaje, ale chyba do tego nie kupuje się crossovera z segmentu B+.
Dodane 3 lata temu
~Radek
Crossover 1.5 TSI 150KM 110kW
Nie jest źle, wkońcu to podwyższone auto klasy B. Jest strasznie nadsterowny . Zawieszenie bardzo dobrze wybiera nierówności , ale i tak jesteśmy informowani o tym stukami. Słychać dosłownie wszystko, nawet pęknięcie w asfalcie.
Dodane 2 miesiące temu
~Wojtek
Crossover 1.0 TSI 110KM 81kW
Samochód prowadzi się świetnie, fajnie wybiera nierówności i jest naprawdę intuicyjnie. Oczywiście przy szybszym wybieraniu zakrętów, potrafi trochę "bujnąć" ale rozważny kierowca będzie zadowolony :)
Dodane 3 miesiące temu
~Mirosław
Crossover 1.0 TSI 95KM 70kW
Dodane 5 lat temu
Dziennik kosztów dla Skoda Kamiq
6,7
~center
Crossover Facelifting 1.0 TSI 115KM 85kW
Mimo lekko podwyższonej konstrukcji auto prowadzi się bardzo przewidywalnie i dobrze. Nie wychyla się. Zachęcam do obejrzenia filmików ze slalomem tego samochodu. Pewne prowadzenie
Dodane 10 miesięcy temu