Lista ocen Toyota Avensis II (846)

4,5
~Walenty
Sedan 2.2 D-4D 177KM 130kW
Auto o niepozornym wyglądzie z zewnątrz. Rozpieszcza kierowcę swoimi parametrami jeżeli chodzi o silnik i wyposażeniem wnętrza szczególnie w wersji Prestige! W swoim czasie jeden z mocniejszych diesli dostępnych na rynku. BMW było nie raz zaskoczone
Dodane 6 lat temu
4,2
~maciekson_85
Kombi 1.8 VVT-i 129KM 95kW
Auto kupione rok temu, przejechane prawie 15k km. Jestem zadowolony. Wyposażenie SOL+, czyli m.in. podgrzewana szyba na wysokości wycieraczek, podgrzewane fotele, czujnik zmierzchu/deszczu, spryskiwacze lamp przednich, warto szukać lepiej wyposażonych modeli niż Terra i Luna. Ważne by interesując się kupnem benzyny kupić model poliftowy - naprawiono wówczas problem nadmiernej konsumpcji oleju jak i kilka innych problemów wieku dziecięcego....
Dodane 7 lat temu
4,5
~RADOSŁAW
Sedan 2.0 VVT-i 147KM 108kW
technicznie nie mam się do czego przyczepić. Ma wszystko to czego brakowało mi w Hondzie.Poprawne auto za dobre pieniądze tylko nieco nudne na dłuższą metę. Bardzo dobre na długie trasy i poza miastem. W jeżdzie po Warszawie nieco doskwiera spalanie
Dodane 11 lat temu
3,2
~Jacek M
Sedan 2.0 VVT-i 147KM 108kW
Jak za tą cene to jest to samochód nad zwyczaj przecietny i co tu ukrywać bardzo drogi w eksploatacji. Lakier bardzo wrażliwy na wszelkie uszkodzenia. Fatalna jakość plastików,a szczególnie szybki na zagarach. Złe wyciszenie, hacząca skrzynia biegów, przecietna elastyczność silnika. Mnóstwo drobnych awarii/ usterek
Dodane 20 lat temu
2,9
~Niezawodnie zawodne auto
Kombi 1.8 VVT-i 129KM 95kW
Piękny wygląd, wygoda i komfort. Auto spełnia wszystkie walory poza jednym szczegółem: Nie nadaje się do jazdy! To pasmo niekończących się napraw i usterek i nigdy nie można być pewnym czy się dojedzie i wróci w zaplanowane miejsce, chociaż dopiero co zjechało się z kanału.
Dodane 10 lat temu
4,1
~toyociarz z warszawy
Kombi 1.8 VVT-i 129KM 95kW
W sumie po ponad rocznej eksploatacji mogę uznać, Ave to samochód sympatyczny jednak niezawodny /bo nigdy nie zawiódł w trasie/ ale jak wszystkie nowe konstrukcje mający choroby wieku dziecięcego na szczęście jednak nie zagrażające bezpieczeństwu jazdy.
Dodane 20 lat temu
4,1
~Luko
Kombi 2.2 D-4D 150KM 110kW
Duże rodzinne auto, dobrze wyposażone (wersja SOL +) jednak nie pozbawione wad. Mój egzemplarz jest serwisowany w ASO (aktualnie 237k km przebiegu) - z istotnych napraw/wymian zaliczył: 1. wymianę głowicy po 100k km 2. wymianę EGR, wymianę przekładni kierowniczej po 180k km. W najbliższym czasie do zrobienia będą 2 wtryski bo dają już o sobie znać i skrzynia (to wpływ ruchu miejskiego) bo synchronizacja z 1 na 2 nie jest już idealna ale z tym...
Dodane 10 lat temu
4,8
~twojno@gazeta.pl
Hatchback 2.0 D-4D 116KM 85kW
Na pewno nie jest to samochód dla młodego chłopaka. Syn jak się dowiedział co chcę kupić to obiecał, że mi dokupi kapelusz do kompletu. Jednak zakupiona wersja Prestige (granatowy metalik i beżowa skórzana tapicerka) nawet na tym komunizującym intelektualiście zrobiła pewne wrażenie i stępiła ostrze krytyki ;)
Dodane 17 lat temu
4,6
~Pata Dujaty
Kombi 1.8 VVT-i 129KM 95kW
Auto bardzo poprawne. Duże, wygodne stosunkowo niewiele pali. Mało awaryjne i z niezłym wyposażeniem. Zapali i pojedzie zawsze, lecz sama jazda bez większych emocji. Lubię jego bezawaryjność i nieskomplikowanie w porównaniu do niemieckich producentów. Dobre jak na Japończyka materiały we wnętrzu oraz karoseria która dobrze opiera się korozji. Kiepskie wyciszenie wnętrza. Przy prędkościach autostradowych robi się wyraźnie głośniej. Odwdzięcza...
Dodane 2 lata temu
4,6
~warmiak
Sedan 2.0 VVT-i 147KM 108kW
Silnik ma bardzo wysoką kulturę pracy, jest cichy, niezawodny, rozrząd napędzany łańcuchem. Elastyczność też jest akceptowalna jeżeli weźmiemy pod uwagę, iż nie ma turbo. (Silnik)
Dodane 13 lat temu