Lista ocen Toyota Avensis III Sedan 1.6 Valvematic 132KM 97kW 2009-2011 (7) - Ergonomia

Na liście zabraknie 12 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
Sedan 1.6 Valvematic 132KM 97kW
Pełen komfort jak na podstawowy wariant. Przyjemny plastik na kierownicy i wygodne siedzenia, choć tkanina siedzeń sprawia wrażenie taniej. Wszystko na swoim miejscu, ale do elektrycznego hamulca postojowego trzeba się przyzwyczaić. Jego włącznik też nie jest w miejscu intuicyjnym i w sytuacji awaryjnej nie zaciągnę go tak szybko jak klasyka. Nie mogę sobie też poradzić z automatyczną blokadą drzwi, po otwarciu drzwi kierowcy pozostałe są...
Sedan 1.6 Valvematic 132KM 97kW
Wszystko jest dobrze, jakoś się przyzwyczaiłem, chociaż: 1) sterowanie klimą manualną i radiem jest nieprzejrzyste - za dużo podobnych płaskich guzików, 2)odblokowywanie z kabiny centralnego zamka, wlewu paliwa i bagażnika jest nieporęczne, zawsze muszę się zastanowić, 3)schowek na napoje na konsoli mały i jakiś taki dziwny, ale w samochodzie nie powinno się pić, jeść i palić. Hamulec ręczny jakoś znoszę, ale w sytuacji awaryjnej jest niewygodny.
Dodane 11 lat temu
Sedan 1.6 Valvematic 132KM 97kW
guzikologia sterowania nawiewami i klimą ręczną nie jest łatwa do opanowania, nawet po roku nie przyzwyczaiłem się i mnie drażni. Do włącznika hamulca postojowego już się przyzwyczaiłem, ale nie jest intuicyjny. Przyciski szyb elektrycznych i deaktywacja centralnego zamka nadal mi nie pasują
Dodane 14 lat temu
~Pablo
Sedan 1.6 Valvematic 132KM 97kW
Żadnych uwag. Siedzenia wygodne, wreszcie w Avensis można również obniżyć porządnie fotel kierowcy. Ostatnio zrobiłem 5 tyś. km (W-wa --> Frankfurt --> Bruksela --> Paryż) i nie boli nic ;-)
~Marcin
Sedan 1.6 Valvematic 132KM 97kW
Ja nie narzekam, chociaż parę drobiazgów, jak elektryczny hamulec postojowy, czy sterowanie klimatyzacją wymaga przyzwyczajenia.
~Piotr Nowak
Sedan 1.6 Valvematic 132KM 97kW
nic co by było bardzo ergonomiczne nie zasługuje na opis
Dodane 12 lat temu
~Michał