Lista ocen Toyota Carina V Hatchback (96) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 105 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~martin123
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Dobrze wchodzą biegi, denerwuje krótki 1 bieg, oraz to że bez gazu gaśnie, jak można zrobić auto 133PS i dobrać bieg który nie ma momentu obrotowego do ruszenia bez dobierania gazu. Ogólnie skrzynia nie do zajechania. Denerwuje zacinający się wsteczny bieg, ale to przypadłość wiekszości toyot.
Dodane 16 lat temu
~Karaś_2308
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Po tylu latach pracy, problem z wbijaniem drugiego biegu przy redukcji- czuć opór i czasami trzeba poczekać pół sekundy żeby wbił się na swoje miejsce. Jeśli ktoś opanował sztukę międzygazu, to nie będzie miał najmniejszego problemu :D
Dodane 2 lata temu
~m.jakubowski@kuriermlawski.pl
Hatchback 1.6 i 16V 99KM 73kW
Nic nie robione jak dotychczas- jedyne co to nieraz słychać huczenie sprzęgła. Mechanik jednak stwierdził,że to łożysko i wymienić je można dopiero gdy wymianie będzie podlegać tarcza sprzęgła. Ja z tym jeżdżę już 100 tys. i nic .
Dodane 17 lat temu
~dw4@poczta.onet.pl
Hatchback 2.0 TD 83KM 61kW
wydaje mi się że "5"-tka mogłaby być "dłuższa", wprawdzie bez kłopotu się wyprzedza ale, przy normalnym podróżowaniu (120km/h) aż by się chciało wrzucić "6"-ty bieg - wyraźnie go brakuje a silnik jestem pewien by sobie poradził
Dodane 22 lat temu
~balzo
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
wszystkie cariny wyprodukowane w Anglii maja oporny trzeci bieg szczegolni eprzy takim przebiegu. Przy zimnym silniku ciezko wchodzi i trzeszczy. Tryb jest nie wymienny, trzeba cala skrzynie.
~faworyt
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Do normalnej jazdy starczy.Jak ktos chce sportu to nietedy droga.Skok dzwigni troche dlugi,ale biegi wchodza jednym palcem,bez oporów i precyzyjnie,ale przy bardzo szybkiej zmianie potrafi zazgrzytac.
~Piozma
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Długie biegi , nie trzeba nadmiernie mieszać patykiem w podłodze . Sprawnie wyprzedza zarówno na 4 tym jak i na 5 tym biegu . Czasem drobne problemy z zapięciem jedynki .
Dodane 20 lat temu
~CarinaGTI
Hatchback 2.0 i 16V 126KM 93kW
biegi wchodza bez zarzutu jednak poprzedni wlasciciel jezdzil na mineralce :(, po zaklaniu full syntetyka biegi wchodza bez zarzutu i nie ma jak wczesniej efektu zgrzytow
Dodane 21 lat temu
~Jasiu, wielki fan Toyoty.
Hatchback 1.8 i 16V 107KM 79kW
Skrzynia biegów jest dobrze dopasowana chociaż może troche za krótka, szczególnie jedynka. Jednak dynamika jazdy jest na bardzo wysokim poziomie.
Dodane 17 lat temu
~wypior@poczta.onet.pl
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
właściwie żadnych problemów, może ze 3 razy przez prawie rok coś mi zazgrzytało (ale to z mojej winy - tak lekko wchodzą biegi, że przedobrzyłem :)
Dodane 18 lat temu
Toyota Carina V Hatchback