Lista ocen Audi A6 C5 Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW 1999-2005 (19) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 18 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~arturrro
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
Tiptronik ZF5HP19. Skrzynia początkowo zaprojektowana do przenoszenia max. momentu 350Nm została dołożona do slinlika generującego 370Nm. Efekt takiej współpracy jest łatwy do przwidzienia. Swoje A6 kupiłem tanio właśnie ze wzgl. na uszkodzoną skrzynię, ale nie bałem się, bo prowadzę warsztat i wielokrotnie spotykałem się z ich usterkami. W mojej padł sterownik, ale często pęka także koszyk biegu wstecznego oraz ulegają uszkodzeniu wiązki...
~zertaul
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
Automatyczna, 5-biegowa skrzynia tiptronic (5HP19) działa bez zarzutu, szkoda tylko, że nie jest 6-biegowa. Koniecznie należy wymienić olej, filtr i uszczelkę (tylko oryginał) po zakupie, jeśli nie mamy absolutnej pewności, że olej był w miarę niedawno wymieniany, a w zamian za to skrzynia odwdzięczy się kulturalna i bezawaryjną pracą.
~asdlik
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
tu niemiałem żadnych problemów. puki co.no może poza momętem zmiany biegów.to jest 2.5 tdi, czy naprawde musi go krecic do 2200 zeby bieg zmienic? no i szybkie ruszanie. ZAPOMNIJ,nie da sie.
~bolszewik
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
automat psuje się non stop 3 razy w serwisie ale uważam ze fachowcy w Polsce to pomyłka cwaniaki i buraki bez mózgów.Myślenie to dla nich wyraz nieznany.Potrafią powiedzieć tylko cenę za pseudo usługę
~inquisition@poczta.fm
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
6 to coś wspaniałego. Nigdy więcej pięciobegówki:) Przydaje się na trasie jak nic, duży wpływ na spalanie i głośność pracy silnika. Długość biegów znakomita. Nie za długie nie za krótkie.
~użytkownik od 3lat
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
Skrzynia tiptronik jest o nieb lepsza niż multitronik. Jest absolutnie bezawaryjna ( przebieg 235tys.) Jeżeli auto jest regularnie serwisowane nic nie nawala, ładnie i precyzyjnie zmienia biegi.
~benybasior
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
6-stopniowa skrzynia manualna nie żaden automat czy tiptronik biegi wchodzą jak masło idealnie na 6 biegu nawet jadę 50km/h a zaraz w jednym momencie jest 200 na blacie naprawdę super
~Roman
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
Bezawaryjna ale musi mieć chwilę na myślenie zanim zacznie reagować po gwałtownym wciśnięciu gazu. Elastyczna i nawet nie wiadomo kiedy zmienia biegi.
~Marian
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
Pierwsze auto z automatem i z pewnością nie ostatnie. Wygoda i komfort. Długo myśli przy ruszaniu i wciskaniu gazu ale potem to już ładnie ciągnie.
~Tomcio Iszkwan
Avant 2.5 V6 TDI 180KM 132kW
mam 6 biegów na 6 jade 180km/h a na obrotomierzu mam delikatnie ponad 3 tysiące obrotów. dobrze ciągnie od pierwszego do ostatniego biegu
Audi A6 C5 Avant