Lista ocen Citroen C5 I Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW 2001-2004 (30) - Silnik

Na liście zabraknie 17 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~langu
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
To auto to jakiś żart gdy go kupiłem wymieniłem sprzęgło na dzień dobry po 500 km sfery do wymiany potem łożyska tylnej belki ponoć standard po następnym 1000 km uszczelka pod głowicą a przed głowicą wymieniłem hamulce kpl i regeneracja zacisków bo zapieczone nie wspominając o elektryce tylna wycieraczka zatrzymuję się gdzie chce, włączam wycieraczki okna się zamykają, palące się na potęgę żarówki i co chwile jakieś nowe wiadomości na głównym...
Dodane 13 lat temu
~mack1295
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Silnik 2,0 o mocy 110 KM (bez Fapa) pracuje bardzo kulturalnie i jak na moc 110KM ma też niezłą siłe która napędza wóz o masie 1500kg. Spalanie jest na wspaniałym poziomie w mieście 6l/100km(przy oszczędnej jeździe)-był to dla mnie szok!! W trasie ok 4,3l/100km. Przy ostrzejszej jeździe odpowiednio ok 8l/100km i 6/100km.
Dodane 13 lat temu
~jaćwing
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
110 KM na taką brykę to mało. Silnik diesla 110 TDI VW jest o klasę elastyczniejszy. Nie czeka się na reakcję auta po lekkim przyciśnięciu pedału, nawet na piątce, przy 70 km/h. Reaguje natychmiast. Doskonałe przy wyprzedzaniu. C5 z jego TD muszą popracować nad sobą.
Dodane 19 lat temu
~eramail@wp.pl
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Kultura, elastycznosc, dynamika w serii bez zastrzezen. Po 60.000 padla przeplywka. Ale po wymianie wszystko wrocilo do normy. Silnik w tym momencie po tuningu. Chodzi jeszcze lepiej, nie wspomne juz o parametrach i odczuciach z jazdy - bez porownania do serii. Ogolnie ocena 5
Dodane 20 lat temu
~zadowolony
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
dość elastyczny silniczek.czasami jakby za słaby do takiej dużej \"budy\" ale z wyprzedzaniem na trasie problemu nie ma.po prostu nie czuc tego przyśpieszenia.maksymalnie jechałem nim ok. 178 km/h.muślę,że więcej nie poleci ...chyba że z wiatrem :)
Dodane 16 lat temu
~Loki
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Niestety silnik ma za małą moc dla auta tej wagi, a turbo działa jak chce. Raz włącza się przy 2 tys. a raz przy 3 tys. Żaden serwis nie mógł sobie z tym poradzić. Każde wyprzedzanie wymaga redukcji. Przy spokojnej jedzie jest OK.
Dodane 12 lat temu
~Ermac (Ermac@wp.pl)
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Silnik pracuje bardzo fajnie, choc jak dla mnie to troche za slaba jednostka jak na kombi, choc z drugiej strony kiedy trzeba mocniej przycinsac pedla gazu - autko zbiera sie calkiem przyzwoicie w zwiazku z czym brak narzekan.
Dodane 16 lat temu
~tomekmerc
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
silnik super ale z automatem mul totalny lecz w MODPRO bielsko zrobili mi 132KM i 305NM silnik tego nieodczuwa bo sa c5 ktore w tym silniku maja po 180 tylko ze w manualu ale daja rade
Dodane 10 lat temu
~harderson
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Jak na tak duże auto no i ciężkie to jestem zadowolony z mocy jaką dysponuje bo nie ma problemu z wyprzedzaniem na 5 biegu w okolicach 100. Dodatkowo niskie spalanie.
Dodane 11 lat temu
~Rafal1977
Kombi 2.0 HDi 109KM 80kW
Sinik jest bardzo ekonomiczny. W mieście spalanie oscyluje w granicach 7 litrów. W trasie spalanie wynosi około 5 litrów co uważam za znakomity wynik.
Dodane 11 lat temu
Citroen C5 I Kombi