AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
Lista ocen
(161) - Wentylacja i ogrzewanie
Na liście zabraknie
240
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~kropi
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Auto bez klimy, a nie miałem najmniejszych problemów z odparowaniem szyb w zimie czy wywietrzeniem latem po postoju na parkingu. Raz był dramat (tylko teraz nie pomnę, czy w Nesi czy w kadecie) - podczas podróży nad morze wysiadł opornik od wentylacji... Pamiętam, że była dość cicha i wydajna, tylko łatwo wpadały w nią suche liście, i wtedy terkotały o wirnik dmuchawy. Dobrym patentem jest założenie pończochy na wlot powietrza.
12 lat temu
~Gordo90
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Z ogrzewaniem nie ma problemu w zimie trzeba poczekac troche az silnik sie rozgrzeje, a pozniej juz jest cieplutko :) Gorzej w przypadku wentylacji, z powodu braku klimatyzacji (nic dziwnego ze jej nie ma w takim tanim aucie) i braku szyberdachu, ktory jest najlepszym wentylatorem w upalne popoludnia, zostaja tylko okna. Jesli ktos ma elektycznie otwierane szyby to czsami one szwankuja, elektronika jest slabym punktem tego auta.
~Poznaniak
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
To jest najmocniejszy punkt mojego auta. Zimą po oskrobaniu szyb mam już ciepło w aucie i to bardzo, jak trzeba, a latem leci przyjemny chłodek nawet w dużych upałach. Nigdy auto się nie przegrzało ani trochę. Bardzo szybko się nagrzewa to optymalnej temperatury i nawet w długim korku w upał wskazówka nie poszła ani trochę dalej.
~Zib
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Zimą ogrzewanie można spokojnie włączyć po ok. 5km i po 2 min. cieplutko. Z wentylacją żadnych problemów, szyby nie parują /przy włączonym nawiewie na 1 "biegu"/. Dmuchawy praktycznie nie słychać. Dla porównania w Astrze nie do pomyślenia - dmuchawa musi pracować min. na "2 biegu" a i tak ciągłe kłopoty z parującymi szybami.
21 lat temu
~Maćko
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Jest fajnie -zimą nie wyjadę z osiedla a już mam ciepełko w autku. Latem - no cóż trochę potrwa zanim wychłodzę wnętrze auta po 9 godzinnym postoju w pełnym słońcu. Ale bez klimy to raczej większość aut ma z tym kłopoty. Pozostaje otworzyć okna i wcisnąć pedał gazu - wiatr we włosach :)
20 lat temu
~Patryk
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
szybko i dobrze grzeje, nie wiem coś tam problem jest z szybami, w obiegu wewnętrznym szybko parują a filtra pyłkowego ponoć nie ma, kupiłem z klimatyzacją a przynajmniej z jej szczątkami została sprężarka bez rury, więc nie powiem jak działa klima itd.
11 lat temu
~frodo66
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
ogrzewanie działa nieźle ale wentylacja jest poniżej przeciętnej - w ciepłe dni żałuję, że nie ma klimy, bo w autku łatwo się udusić mimo pootwieranych okien i włączonej wentylacji. nawiasem - wentylacja już od 2 biegu jest niesamowicie hałaśliwa
23 lat temu
~mariusz
Hatchback 1.5i 16V 90KM 66kW
doskonale grzeje w zimę w lato troszkę gorzej,no chyba że komuś cieknie minimalnie chłodnica to w zimę słabo grzeje,lepiej sprawdźcie jak silnik pochodzi 10 minut czy raz na kilkanaście sekund nie skapnie kropka z chłodnicy
15 lat temu
~Żuk
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
Miałam klimę więc podczas upałów nie było problemu (trzeba było oczywiście uzupełnić czynnik chłodzący i wymienić cos jeszcze i aby działało poszło 800zł). Z ogrzewaniem nie ma problemu, jakieś 5-10 min i było ok.
Dziennik kosztów dla
Zobacz
dzienniki
~nexiomania.pl
Hatchback 1.5i 75KM 55kW
W porządku- nic dodać nic ująć, choć latem przydala by się klima bo przy +30 stopniach zimnego powietrza z nawiewu nie poczujemy... Zimą też można przeżyć, szybki odmarzają i odparowują w przyzwoitym tempie.
16 lat temu
Poprzednia