Lista ocen Ford Focus II Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW 2005-2011 (23) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 30 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~luc mantz
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Nic. Zaczął padać akumulator. Wymieniłem. Nigdy nie zdarzyła się awaria mechaniczna, unieruchomienie pojazdu lub trudności w jeździe. Nie bierze oleju. Zaczęło stukać w zawieszeniu, wymieniłem w stabilizatorach. Gra! Zaczęło drgać w siniku poniżej 2 tys. - świece do wymiany, bo stare. Koszt i to nie najtańsze - 300 zł. Starczy na kolejne 100 tys. km. Pod względem trwałości silnika i układu jezdnego. Super! Dobre auto do miasta, w którym nie...
Dodane 5 lat temu
~Konrad
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
W porównaniu do Focusa I - TRAGEDIA. W I przez 4 lata lałem tylko paliwo i nic się nie działo! W II po 2 latach w raz z wygaśnięciem gwarancji poszła pompa wodna!!! Jak się dowiedziałem od mechanika w nowej wersji usunięto napinacz paska co skutkuje znacznymi napięciami na łożyskach pomp, które tego nie wytrzymują. I tak w trzecim roku poszła pompa wspomagania!!! W międzyczasie dwa razy wymieniałem chip w alternatorze. Jestem fanem FOCUSA ale...
Dodane 17 lat temu
~filip_22
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Przy 100 tys musiałem zrobić zrobiłem wymianę wszystkich elementów metalowo - gumowych. Koszty: 1500 PLN (zamienniki, robota znajomego, geometria). Autoryzowany serwis chciał za to wszystko 3000 PLN. Teraz chyba zaczął pukać łącznik stabilizatora. Daję jednak dobrą notę ponieważ samochód jest 100% mobilny. Poza tym koszty utrzymania są naprawdę niskie po warunkiem omijania autoryzowanego serwisu.
Dodane 11 lat temu
~kris
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Wymiana wentylatora nawiewu(gwarancja) Woda wewnątrz tylnej klapy(kombi),wymiana zardzewiałych lamp oświetlenia tablicy rejestracyjnej,nieszczelność pod listwą plastikową nad tylnym prawym słupkiem(woda kapie z kratek wentylacyjnych)chyba została usunięta,było trudno ustalić skąd woda się dostaje do środka.Skrzypi tylny lewy fotel.
Dodane 16 lat temu
~Feltom
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Raz stanął na drodze po awarii alternatora, rozrusznik, wysprzęglik, problematyczna regulacja zaworów poprzez drogie szklanki i wymianę rozrządu
Dodane ponad rok temu
~Smieszko
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Na tą chwilę brak, co prawda awaria złącza komputera pokładowego przełączyła silnik w tryb awaryjny, jednak nie uziemiła w żaden sposób auta.
Dodane 6 lat temu
~Z.S.
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Rozsypane sprzęgło przy 38 tys. km (pęknięty docisk, wada fabryczna!), poza tym na szczęście nic poważnego się nie działo
Dodane 18 lat temu
~Cezorek
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Mi się nie przytrafiło, ale wiem, że najczęściej zimne Luty potrafią zaskoczyć i alternator.
Dodane 3 lata temu
~Bartek
Kombi 1.6 Duratec 100KM 74kW
Po 60.000 wymianieałem tylko to co trzeba (filtry i olej) i opony co zmiane sezonu :)
Dodane 16 lat temu
~Aleksander