Lista ocen Ford Orion III (83) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 88 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Jacek
Sedan 1.3 60KM 44kW
niestety jak to Ford częsci nie sa zbyt tanie, zamienniki są dostepne, oryginał kosmos. Przy tej pojemności spalanie gazu 11 ltr w mieście, trasa 7-8 ltr, benzyny nie sprawdzałem, jeździłem na gazie wtedy był jeszcze sporo tańszy. Wygodny rodzinny samochód, ale za te pieniądze można kupić coś lepszego. Osobiście przesiadłem się do Astry i nie ma porównania,części o wiele tańsze.
~Krzysiek z lodzi
Sedan 1.6 i 16V 90KM 66kW
przy spokojnej jezdzie ten samochod pali normalnie ale u mnie ponizej 4000 obr nie schodzi wiec lyka z 11. w trasie przy 120 sredniej 7 litrow bierze wogole co to kurwa za kategoria!! jak sie jebnie to samochod musi wypic niema chuja!! nie ma ekonomicznych ani nie ekonomicznych aut jaka pojemnosc tyle pali proste!!
Dodane 18 lat temu
~Kajteknr1
Sedan 1.8 D 60KM 44kW
extra, miasto ale bez korków normalnej jazdy 5,5! max jak cisnołem(bezsensu kręcenie na obrotach) + korki to wzioł 7, w trasie to nie mierzyłem bo jeszcze nie jechałem tak na maxa oszczędnie.. ale jeżeli w mieście 5,5 to w trasie powinien zejść poniżej 5, silniki podobno przyjmują OO i OR.. ale jeszcze nie próbowałem..
Dodane 19 lat temu
~OrionSpeed
Sedan 1.8 D 60KM 44kW
W mieście pali 6L na trasie 5L. Na autostradzie przy 140km/h i w deszczu wyszło 4,9L także spoko. Przy 110km/h 4,2L ale to mój rekord :) Jak wyciskam powiedzmy te 60KM w mieście to6,5L ale dynamika do 80km/h jest całkiem całkiem. Ogólnie jest ekonomiczny.
Dodane 16 lat temu
~fanatyk
Sedan 1.4 71KM 52kW
6l na 100km, czy jade oszczednie czy nie myslac to 6, zawsze 6, cos mu chyba jest ;p, jak juz go mecze to wiecej wezmie ale meczenie to jest ciaganie na biegach troche wiecej niz 80km/h na 3, pelen gaz i troszke ujac trzeba to lepiej sie zbiera, tak ma
Dodane 17 lat temu
~jaceki@hotmail.com
Sedan 1.8 D 60KM 44kW
rewelacja, 4.5 w trasie, 5.5 w miescie (zima), nie psuje sie w ogole (tylko naprawy eksploatacyjne, paski, itp); co ciekawe w ogole nie bierze oleju ani wody. przejezdzajac 10 tys km nie dolewam ani kropli oleju. to chyba tez nie najlepiej ...
Dodane 22 lat temu
~qubus91
Sedan 1.8 D 60KM 44kW
W mieście spala koło 8-9 litrów zimą a w trasie przy spokojnej jeździe spalanie schodzi do około 5 litrów na 100km. przeglądu jeszcze nie robiłem więc nie wiem jaka cena, ale za to części są bardzo tanie. nawet niektóre oryginalne.
Dodane 15 lat temu
~mario.roza
Sedan 1.4 71KM 52kW
nigdy nie wnikałem dogłębnie w spalanie i nie znam dokładnych liczb spalania mojego samochodu. wszystko zależy od kierowcy. powiem tylko że samochód nie jest liderem jeśli chodzi o oszczędność.
Dodane 17 lat temu
~artursowa@op.pl
Sedan 1.6 i 16V 90KM 66kW
silniczek chodzi bardzo dobrze, elastyczny, bardzo dynamiczny a przy spokojnej jezdzie bardzo oszczedny, potrafi mi spalic mniej niz 7litrow benzyny na 100km, raczej niedrogi w utrzymaniu
~Krzysiek
Sedan 1.8 i 16V 105KM 77kW
stare autko 1,6 EFI -miasto 8,7 l/100km benzyna wszystkie części dostępne za małe pieniądze i wszystko da się rozmontować na czynniki pierwsze bez wymiany całych modułów!