Lista ocen Nissan Qashqai I Crossover 2.0 140KM 103kW 2007-2011 (34) - Wentylacja i ogrzewanie

Na liście zabraknie 28 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Farbi
Crossover 2.0 140KM 103kW
Dwustrefowa klima, z systemem rozprowadzania chłodnego powietrza pod sufitem w celu zmniejszenia ryzyka przeziębienia to bardzo dobry element tego auta. Zaskoczyła mnie ilość programów pracy tej klimy, odparowywanie szyb, szybkie schładzanie, praca ekonomiczna (bez włączone A/C też chłodzi powietrze z zewnątrz) i dowolne sterowanie kierunkami nadmuchu.
Dodane 18 lat temu
~QQ
Crossover 2.0 140KM 103kW
Z przodu jest ok,ale z tyłu nie ma ani 1 nawiewu!!!!Miałem skórzaną tapicerkę.Koleżanka jadąca z tyłu w zimie prawie z tyłu zamarzła!!!Wracaliśmy z nart i siedziała poowijana w koce!!!!K...wa ludzie to kosztowało ponad 100tyś.!!!!A ogrzewanie w maluchu było wydajniejsze.Do końca nie poradziłem sobie z parującymi szybami!!!
Dodane 14 lat temu
~Damian
Crossover 2.0 140KM 103kW
Wentylacja moim zdaniem to najsłabszy (choć nie jest zły ) punkt w tym aucie. W zimie gdy szyby są zamarznięte i zaparowane trzeba grzać z 10 minut by móc w miarę dobrze jechać. Chodzi o widoczność. Dla porównania w starej Toyocie z 1999 roku trwa to max. 2 minuty. W lecie natomiast klimatyzacja jest ok.
Dodane 8 lat temu
~Ricot
Crossover 2.0 140KM 103kW
Jak wyłączam (nie włączam tylko wyłączam) ogrzewanie zaczynam czuć gorący podmuch na nogi. Jak wyłączam klimatyzacje czuje mrożący wiatr na kostkach. Efekt albo mam zagotowanie/zmrożone nogi zależnie od pory roku albo ogrzewanie działa non stop. Powód ponoć nieszczelność układu.
Dodane 15 lat temu
~PeJot86
Crossover 2.0 140KM 103kW
Co do wentylacji i ogrzewania ... nic odkrywczego nie mogę powiedzieć. Klima działa całkiem sprawnie, ogrzewanie też daje radę. Brakuje trochę podgrzewanej przedniej szyby.
Dodane 9 lat temu
~yukisan
Crossover 2.0 140KM 103kW
Czasami zimą trzeba mocno podkręcić nawiew na przednią szybę żeby nie parowała. Trochę mi brakuje możliwości zmniejszenia mocy nawiewu na nogi.
Dodane 4 lata temu
~Radek
Crossover 2.0 140KM 103kW
W deszczowy dzień lubi sobie zaparować, klima daje radę odparować więc tragedii nie ma. Poza tym nie ma się czego czepić.
Dodane 2 lata temu
~jubiler777@interia.pl
Crossover 2.0 140KM 103kW
ok, klima działa bardzo szybko i dokładnie, strefowa aż do granic przesady - ustawcie po jednej stronie 25 a po drugiej 18.
Dodane 16 lat temu
~honnki
Crossover 2.0 140KM 103kW
Klimy nie używałem więc nie mam zdania ale co do ciepełka i osuszania kabiny jest tak jak być powinno - cicho i szybko.
Dodane 17 lat temu

Usterki Nissan Qashqai I

Liczba wpisów: 31

Nissan Qashqai I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Picek
Crossover 2.0 140KM 103kW
Działa. Auto jest duże i czasami mu trochę trzeba żeby się nagrzało, ale nie robi to większej różnicy.
Dodane 12 lat temu
Nissan Qashqai I Crossover