Lista ocen Opel Astra G Hatchback (1612)

4,1
~robin102
Hatchback 1.6 16V 101KM 74kW
bardzo zwykły samochodzik o zwartej konstrukcji dobry do miasta bo mały i na traskę bo bezpiecznie się wyprzedza jak nie przeciążony pasażerami. Elasyczność silnika na 4 i 5 biegu jak w autach z większym silnikiem tak z 1,8 . Zdecydowanie za mały komfort , za twarde zawieszenie i za kiepskie przednie fotele . Prowadzenie za to wyśmienite . W znane mi zakręty w które wchodziłem renówką 110/h tym autem łykam 140 km/ h i kółka nawet nie zapiszczą
Dodane 21 lat temu
3,7
~krzyssiek, Opel Astra 1.4 Twinport 110tys km przebiegu
Hatchback 1.4 16V 90KM 66kW
dobrze - tani w zakupie, stosunkowo młody rocznik za niewielkie pieniądze, części nie za drogie, leje paliwo i jeżdże, a w środu jest przestronniej niż w golfie czy fabi,
Dodane 17 lat temu
~kbr11@wp.pl
Hatchback 2.0 DTI 101KM 74kW
Kipiłem opla z myslą o dojazdach do pracy (trasa 50 km) zeby bylo taniej bo diesel. Miałem okazje jeszcze seata leona 1,9 90 KM, ale doszłyby dodatkowe oplaty ubezpieczenia od kradziezy wiec wybralem opla. I w sumie pozytywnie mnie zaskoczył chodz silnik glosny, skrzynia wg mnie zle dopasowana, ale jezdzilo sie wygodnie. W miescie jak i na trasie spelnialo swoje role. Trafil mi sie egzemplarz bardzo zadbany z przebiegiem 175 tys. Wymienilem...
Dodane 15 lat temu
4,5
~Cyngiel
Hatchback 1.4 16V 90KM 66kW
Świetne, ciche, rodzinne, bezpieczne, ekonomiczne, niewyzywające, eleganckie, trwałe (ocynk), łatwe w odsprzedaży, produkowane obecnie już u nas auto. Fajny katamaran!
Dodane 21 lat temu
~pawlowski_mobile
Hatchback 1.4 Twinport ECOTEC 90KM 66kW
Auto posiadam już blisko 2 lata. W tym czasie zrobiłem 30 tysięcy kilometrów. Auto z 2008r. odkupione od pierwszego właściciela z polskiej dystrybucji. Zaraz po zakupie zamontowane LPG BRC. Sprawuje się bezawaryjnie przez cały okres.
Dodane 6 lat temu
3,8
~Coolkiller
Hatchback 1.4 Twinport ECOTEC 90KM 66kW
Jeden z ostatnich dinozaurów motoryzacji. Nie ma się co psuć. Zadaniem użytkownika jest wymiana oleju i klocków. Zawieszenie u Taty w ciężkich warunkach po 160 tyś jest oryginalne i nie ma nawet luzu. Jestem pod wrażeniem.
Dodane 8 lat temu
4,5
~dejos@go2.pl
Hatchback 1.8 16V 116KM 85kW
Opel Astra Caravan oraz inne wersje - to wspaniałe i udane auta o przepięknej delikatnej, ale jednocześnie sportowej i lekko agresywnej linii nadwozia o żwawych lecz paliwożernych silnikach. Komfort podróżowania jest bardzo dobry - nie męczą nawet dalekie podróże. Intuicyjne rozwiązanie deski rozdzielczej oraz prosta obsługa kokpitu. Fantastyczny układ jezdny - zestrojenie zawieszenia wraz z układami elektronicznymi za żadne skarby świata nie...
Dodane 22 lat temu
3,5
~paweldejko
Hatchback 2.0 DTI 101KM 74kW
Samochód spełnił moje wymagania w zakresie pojazdu ekonomicznego o funkcjonalności hatchbacka. Awaryjność mniejsza niż się spodziewałem.
Dodane 9 lat temu
3,9
~Hory
Hatchback 1.6 8V 85KM 63kW
Gdyby nie felerny silnik który mi się trafił autko byłoby prawie doskonałe. Silnik dobry na miasto i krótkie trasy ale chcąc przejechać większą ilość kilometrów (np do Austrii)radził bym kupno mocniejszej wersji (lub chociaż V16) - ten przy 130-140 robi się głośny!!!
Dodane 16 lat temu
4,4
~szymonn666
Hatchback 1.6 16V 101KM 74kW
Kupiłem Astrę w 2015 z przebiegiem 160 tys km. W ciągu 6 lat przejechałem prawie drugie tyle (140 tys). Samochód użytkowany głównie na dojazd do pracy (100 km dziennie). Myślę że po tylu latach i kilometrach mogę co nieco o astrze opisać. Samochód ma ponad 20 lat a mimo to za nic go nie zmienię. Części zarówno dostępność jak i cena jest rewelacyjna. Wiadomo pada elektryka ale każdy elekrtyk garażowy ogarnie bez problemu. Padło sprzęgło i...
Dodane 4 lata temu
Opel Astra G Hatchback