Lista ocen Opel Corsa D Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW 2007-2011 (35)

3,5
~KenLee
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
Miałem Corsę przez 10 lat jako drugie auto w rodzinie. Jazda głównie podmiejsko-miejska. Ogólnie wrażenie pozytywne, ale ze względu na kilka drobiazgów i ogólne braki jakościowe nie kupiłbym ponownie tego samochodu. Szczegóły poniżej.
Dodane 2 lata temu
3,6
~LinPark
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
Niby tanie auto, ale zawodzi w kilku kwestiach. Niby ma kilka plusów, ale giną w marazmie i nijakości całości tego wozu. Niskie koszty, ale takie zawieszenie co chwila żąda uwagi. Problem był to sprzedać. Problem był z Antarą ojca. Opel to marka, która zasłużyła sobie na moją czarną listę, ale modelu nie odradzam. Odradzam wydawać na to ponad 10-11 tysięcy, jeśli nie jest to OPC.
Dodane 3 lata temu
3,9
~Bogoes
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
Ogólnie OK... wersja black-red, zawieszenie sportowe, siedzenia kubełkowe, koła alu 17"... wygląd, wnętrze, wyposażenie na plus, serwis opla (ASO) do tanich nie należy, części do diesla droższe od wersji benzynowych... niestety silnik do wersji stylizowanej na sportowo stanowczo za słaby, wyprzedzanie na trasie niezbyt komfortowe... przy prędkościach 130-140km/h bardzo głośno w środku (głównie za sprawą turbiny), także na autostradzie albo...
Dodane 7 lat temu
4,6
~Dominik
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
Mam wersję 111 Lat Opla. Idealne auto dla dwóch osób, do miasta mogą być i 4, ale wtedy z włączoną klimą jedzie się ciężko. We dwójkę to można nawet Hiszpanię objechać.
Dodane 9 lat temu
2,9
~Qrak
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
Słabo, niestety z przykrością przekonałem się że Opel jest nadal na poziomie jakościowym Kadeta
Dodane 14 lat temu
3,7
~m1004@wp.pl
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
jak na takie male autko uwarzam ,że jest warte uwagi.Opel poczynił postepy w porównaniu z poprzednimi modelami corsy. Jak na te klase auta polecam gorąco.
Dodane 16 lat temu
3,8
~Adam
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
fajne małe auto, pracowało jako wół roboczy, dojazdy do pracy itd, Nie było oszczędzane, pedał gazu zwykle w podłodze. Ten silnik chce jechać!
Dodane 2 lata temu
2,9
~magg
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
przeciętnie, z wersji C 1,7 Di byłam bardzo zadowolona, z tej wersji wręcz przeciwnie, skusił mnie też wygląd a okazało się to byleco w ładnym papierku
Dodane 12 lat temu
3,5
~PAB
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
Dobry i ekonomiczny silnik , przestronne wnętrze miejskiego pojazdu (na tyle, że czasem jedziemy nim z rodziną w trasę zamiast większym wozem, trasa typu 200-250 km)
Dodane 14 lat temu

Usterki Opel Corsa D

Liczba wpisów: 60

Opel Corsa D – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

4,5
~sorbo
Hatchback 1.3 CDTI ecoFLEX 75KM 55kW
Slyszalny na niskich obrotach. Przy wyższych predkosciach słychac tylko delikatny szum powietrza. (Silnik)
Dodane 18 lat temu
Opel Corsa D Hatchback