Lista ocen Peugeot 206 Kombi (29) - Wyciszenie

Na liście zabraknie 40 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Michał
Kombi 2.0 HDi 90KM 66kW
Tragedii nie ma, ale zachwytu też nie. Powyżej 130 kmh jest już za głośno, tyle ze na codzień po autostradach zbyt wiele nie jeżdżę i wyrabiam się do tej prędkości. Komora silnika niezbyt dobrze wyciszona i 2-litrowy klekot nie daje o sobie zapomnieć. Nagrzewnica dość głośno pracuje tak że przy odparowywaniu szyb na trójce rozmowa jest kłopotliwa. Na domiar złego, mogą drażnić odgłosy dobiegające z tylnej belki zawieszenia.
Dodane 14 lat temu
~kumo@wp.pl
Kombi 1.4 i 75KM 55kW
Przy predkosciach do 130 km/h jest dobrze. Glosno robi sie powyzej tego poziomu, i to nawet nie tyle silnik co odglosy z zewnatrz. Mam wrazenie ze od nowosci jest jakis problem z uszczelka od strony drzwi kierowcy, bo od poczaktu swiszczy, ale serwis nic w tym keirunku nie zrobil. A ja nie jestem kims kto uwaza samochod za czlonka rodziny, wiec tez sie nie przejmuje, woda do srodka nie leci ,wiec nie jest zle.
Dodane 15 lat temu
~Balticmaster
Kombi 1.4 HDi 70KM 51kW
Auto dobrze wyciszone. Do 3tys obrotow silnik pomrukuje milo, powyzej zaczyna byc troche glosnawo, ale radio skutecznie zaglusza ten odglos. Nadmienie iz przy 3tys obrotow auto osiaga predkosc 120km/h. Jazda tym samochodem z predkosciami wyzszymi nie ma miejsca zbyt czesto. Chociaz na autostradzie potrafi jechac i 150.
Dodane 17 lat temu
~zychu
Kombi 1.4 HDi 70KM 51kW
Mogłoby być lepiej, ale mam troche wypaczone zdanie poniewaz czesto jezdze Octavianka (2006) ojca, wiec siłą rzeczy od Puga oczekuje potem wiecej. Natomiast mialem problemy z pracujacymi drzwami (na nierownosciach slychac je bylo dosyc glosno) pomogla regulacja i przesmarowanie - na gwarancji.
Dodane 19 lat temu
~Jerzy
Kombi 1.1 i 60KM 44kW
Silnik jest głośny. Również dobiegające z wnęk kół i od opon dźwięki są uciążliwe. Prawdziwą porażką jest zaś bardzo głośna dmuchawa, która na wyższych biegach potrafi zagłuszyć rozmowę lub radio.
Dodane 17 lat temu
~Grzesiek
Kombi 1.4 i 16V 88KM 65kW
Samochód jest bardzo dobrze wyciszony, dzięki czemu jazda jest naprawdę przyjemna. Niejednokrotnie stojąc na światłach sprawdzałem czy aby nie zgasł silnik.
Dodane 2 lata temu
~jankes_10
Kombi 1.6 16V HDi 109KM 80kW
Do 130 jest ok, natomiast i szybciej tym robi się głośniej. Niekoniecznie głośniejszy jest silnik, tylko odgłosy zewnętrzne stają się bardziej dokuczliwe.
Dodane 11 lat temu
~borgolot
Kombi 2.0 HDi 90KM 66kW
Motor jest głośny, po wyżej 130 km/h bardzo głośny. Ciekawostka: jak urwałem tylny tłumik to nie było wielkiej różnicy.
Dodane 7 lat temu
~Rydzewski-Adamek Mateusz
Kombi 1.4 i 75KM 55kW
Samochód bardzo cichutki. Silnik przyjemnie słychać i nawet na autostradzie można rozmawiać bez problemu z pasażerami.
Dodane 7 lat temu

Usterki Peugeot 206

Liczba wpisów: 42

Peugeot 206 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~janmarian
Kombi 1.4 HDi 70KM 51kW
silnik jest głośny, ale przy szybszej jeździe (120 km/h w górę)hałasuje już wszystko... No ale to z założenia auto miejskie
Dodane 12 lat temu
Peugeot 206 Kombi