AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
Kombi
Lista ocen
(21) - Silnik
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~Użytkownik
Kombi 2.0 CDTi 131KM 96kW
Silnik hmmm mój ie ma nawet 100 tys więc nie ma prawa się nic dziać ale przytoczę cytat z innego portalu bo myślę ,żę najtrafniej ocenia ten silnik ,,Okazuje się, że motor CDT/CDTi jest najbardziej udanym silnikiem, jaki można znaleźć pod maską 75. Zagłębiłem się w historię silnika i dowiedziałem się, że bazą jest blok BMW M47, jeden z najmniej udanych silników niemieckiej marki. Jest on bliźniaczy z motorem, którego używano w przedliftowej...
8 lat temu
~Kistel kistel@orange.pl
Kombi 2.0 CDT 115KM 85kW
Jezdziłem już wieloma autami. Obiektywnie patrząc są szybsze, elastyczniejsze i bardziej kulturalne jednostki niżeli 2 litrowy 116KM [nie 115KM jak tu jest oznaczona] silnik diesla. Nie mniej 1 punkt to waga... Auto wazy zatankowane pod korek przeszło 1700kg. Punkt 2... Auto jest limuzyną, wielkim, komfortowym wozidełkiem. Punkt 2... Auto ma pod maską diesla. Porównując pojemności, moce i momenty obrotowe wśród aut jakimi jeździłem do Roverka...
16 lat temu
~1Unruhe1
Kombi 2.0 CDTi 131KM 96kW
Jak na razie nadal nie mam zastrzeżeń co do pracy silnika -nic nie cieknie nie kapie (ein mal frei)Jak na diesla jest w miarę cichy i w porównaniu do innych diesli z tych roczników naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Nie chcę tu ubliżyć posiadaczom Pasatów ale te nawet rozgrzane nadal klekoczą a Roverek jak jest ciepły brzmi prawie jak benzyna. Elastyczność -nie jest to auto sportowe i takiego nie udaje 135 PS(czyli 131km) radzi sobie z...
12 lat temu
~jack
Kombi 2.0 CDT 115KM 85kW
mając na uwadze poprzedni samochód to ten silnik troche słaby :) ale jak sie człowiek przyzwyczai to jest oki , koszty wymiany filtrów oleju itp bardzo małe . na dzień dobry miałem do wymiany przepływomierz i nie polecam kupować zamienników (moje zdanie ) bo musiałem kupic drugi z boscha . niestety auta drugi raz bym nie kupił bo jak sie ktos przyzwyczai do jazdy vanem to kazda osobówka jest poprostu za mała
15 lat temu
~TOMI
Kombi 2.0 CDT 115KM 85kW
Pomimo niezbyt dużej mocy, momentu jest wystarczająco do sprawnego wyprzedzania. Mocy wystarcza do osiągnięcia na autostradzie 200 km./h. Gdyby komuś brakowało, można wgrać soft od wersji CDTi. Nie mniej, nie jest to demon mocy... ale odwdzięcza się niskim spalaniem... Oczywiście przy prędkościach do 120... max 130 km./h. Potem spalanie znacznie wzrasta.
14 lat temu
~patrysgn_krk
Kombi 2.0 CDTi 131KM 96kW
Silnik 2.0 turbo diesel jest z BMW 5. Jest on bezawaryjny i elastyczny. Przy takiej masie jaka ma Rover 75 taka jednostka napedowa w zupelnosci wystarczy. Natomiast jezeli ktos chce sobie poszalec to moze miec z tym problem. Ale prawde mowiac chyba wszyscy wiemy ze takiego samochodu nie kupujemy do szybkiej jazdy. Ogolne wrazenia z silnika pozytywne.
18 lat temu
~Tomo
Kombi 2.0 CDT 115KM 85kW
Nie jest to najnowsza jednostka ale przyzwyczajony do klekotu Vw i innych bocianów jestem mocno zadowolony kulturką pracy. Jeśli chodzi o elastyczność 117 koników nie czyni z auta bolidu ale jak dla mnie w zupełności wystarczy (pow. 2000 obrotów ciągną wóz aż miło).
18 lat temu
~over
Kombi 2.0 CDTi 131KM 96kW
Silnik jak na tą masę auta daje radę ale w mieście , żeby nie zostać ,, w tyle,, zawsze jest przełączony w funkcje Sport.Pewniewpływa to na spalanie ale nie jestem typem rajdowca-to auto porostu tego potrzebuje ,,aby uwinąć się w korkach,,
12 lat temu
~Jarosław
Kombi 2.0 CDTi 131KM 96kW
Elastyczny, dobrze wyciszony, mocny juz od 1700 obr/min, jedyny minus to właściwie za wtryski które mam do naprawy, przez co autko mi więcej pali i nieco drży no ale mysle że po naprawie będzie ok
13 lat temu
Skrzynia biegow.
usterek
~largo
Kombi 2.0 CDTi 131KM 96kW
Super silni! Jak na diesla naprawde jest cichy i przyjemny dla ucha. Auto mam dwa lata i z silnikiem zero problemów. Moc też jest wystarczająca mimo dużej masy auto ładnie sie zbiera.
16 lat temu
Poprzednia