Lista ocen Skoda Octavia I Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1997-2007 (118) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 183 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~LAURIN & KLEMENT :)
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Jedyne co mi przeszkadzało na początku jak go kupiłem to pierwszy bieg troche ciężko wchodził. Teraz nie wiem czy sie przyzwyczaiłem czy już lepiej chodzi :P i wsteczny zdaża sie że zgrzytnie ale podejzewam ze to z racji przebiegu. Na liczniku 178tys ale nie wierze z to...
Dodane 17 lat temu
~octaviaczemunie
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
świetnia. Od nowości przejechałem Octavią prawie 180 tysięcy i nie zdarzyło się, żeby np bieg nie wskoczył. Skrzynia działa w przyjemny i precyzyjny sposób. Jedynie drążek mógłby być krótszy, ale to nie problem.
Dodane 14 lat temu
~George
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Mam wrażenie, że dwójka nie ma najlepiej dobranego przełożenia, trzeba dodawać więcej gazu żeby nie wyłączyć silnika przy skręcaniu zwłasza pod górkę. W porównaniu z innymi samochodami ale z silnikami benzynowymi.
Dodane 21 lat temu
~Dżako
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
biegi czasami nie chcą wskakiwać zwłaszcza z 3 na 4 i odwrotnie, wsteczny zgrzyta ale możliwe że to kwestia przebiegu bo licznik wskazuje 166 tyś ale nie wiadomo czy nie był kręcony
Dodane 16 lat temu
~Przemo
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Skrzynia biegów jest precyzyjna po takim dystansie działa bardzo dobrze. Jedynie przy szybkich zmianach potrzebna jest odrobina wyczucia. Do tej pory nie wymagała ingerencji.
Dodane 19 lat temu
~kurka
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Gumowata ale biegi wchodzą dobrze, pomimo braku wyczuwalnej informacji. Pomylenie biegu lub nietrafienie lewarkiem jest praktycznie niemożliwe
Dodane 5 lat temu
~Maciek D.
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Do 100tys km działała bez zarzutów. Teraz raz na jakiś (dłuższy raczej) czas ciężko wchodzi trójka - czasem wybija. Nie jest to jednak zbyt dokuczliwe.
Dodane 18 lat temu
~akuch@wp.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
od nowości kłopoty z włączeniem jedynki, fachowcy z ASO (Felińskiego W-wa) twierdzili że to przejdzie a tymczasem nic się nie zmieniło, i zostałem z tą jedynką
Dodane 19 lat temu
~Smolski
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
W moim wypadku jest oki paza malym drobiazgiem jakim jest wybierak skrzyni biegow ktory jest uszkodzony ale da sie z tym jezdzic
Dodane 14 lat temu
~slavid@poczta.onet.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Bardzo płynnie i bez problemów. Dość sztywna, ale dla mnie to zaleta. Może nieco mniej precyzji przy włączaniu wstecznego.
Dodane 20 lat temu
Skoda Octavia I Hatchback