Oceny Skoda Octavia II Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW 2008-2013

Oceny Skoda Octavia II Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW 2008-2013

Podsumowanie 9 ocen Filtruj
Przebieg ocenianiego auta
Lata produkcji
Skoda Octavia II Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW 2008-2013 - Oceń swoje auto
średnia ocena z 9 ocen
89%
użytkowników kupiłoby ponownie
Pozytywne zaskoczenie
Uciążliwe usterki

Najnowsze oceny Skoda Octavia II Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW 2008-2013

4,6
~WPX2
Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW
Kupując silnik 1,8 turbo miałem świadomość, że może nie być tanio. Tutaj zaskoczenie. Wcześniej miałem O2 hachback przed liftingiem z silnikiem 1,6MPI. W mieście pełny bak paliwa wystarczał na 480-530 km w zależności od pory roku i korków. Obecnie na pełnym baku przejeżdżam w mieście 570-620km. Naprawdę to możliwe jeśli nie kręci się silnika powyżej 3tys obrotów a 250Nm pozwala na sprawne ruszanie spod świateł. Duża frajdę daje jazda powyżej...
Dodane 5 lat temu
3,7
~Mikołaj
Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW
Ogólnie auto wygodne, przestronne, ale niezbyt finezyjne. Dobry wybór dla 4-osobowej rodziny, szczególnie jeśli nie przepada się za linią samochodów kombi. Boli trochę brak dodatkowego wyposażenia, które w drugiej od góry wersji Ambiente jest jednak ubogie. Zdecydowanie polecam kupno najwyższej wersji ELEGANCE, po czasie docenia się brak niektórych bajerków (takich jak chociażby brak czujnika płynu do spryskiwaczy).
Dodane 11 lat temu
4,5
~andrew
Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW
Autko spełniło moje oczekiwania, a pod wieloma względami je przeszło. Faktycznie ma tu zastosowanie \"przemyślane rozwiązania\" Są schowki, siateczki, Wszystko działa i jest przydatne. Czujniki, systemy bezpieczeństwa, dynamika jazdy. Może jeden mankament - mało wygodna tylna kanapa. Przy dłuższej jeździe z tyłu nieco gniecie (twarda) ale to może moje odczucie ( z fotelem kierowcy, gdzie siedzę zazwyczaj tak nie jest) .
Dodane 13 lat temu
4,5
~pawel_zmuda
Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW
Bardzo pojemne auto za przystępną cenę - wersja Elegance. U mnie się sprawdza do tej pory bez większych problemów. Dynamiczne i dobrze się prowadzi.
Dodane 10 lat temu
3,2
~Józef
Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW
koszmarna niemiecka tandeta, brzydki i niewygodny, jednak z dobrym układem jezdnym i dobrym oszczędnym silnikiem.
Dodane 11 lat temu
~zakap
4,3
~Piotr
Hatchback Facelifting 1.8 TSI 160KM 118kW
Oszczedny przy niskich obrotach, wariat przy wyzszych (Silnik)
Dodane 12 lat temu
Skoda Octavia II Hatchback Facelifting