Lista ocen Skoda Octavia IV Kombi (66) - Silnik

Na liście zabraknie 25 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Zimbrados
Kombi 1.5 TSI e-Tec Mild Hybrid 150KM 110kW
Cichy ( jeżeli obchodzisz się z nim delikatnie) o wystarczającej dynamice. Przy gwałtownym przyspieszeniu ma nieprzyjemny dźwięk. Nie jest to jakaś straszna wada, ale wypada wpisać. Dynamika dla 2-3 osób wystarczająca. Dla 4 z pełnym bagażnikiem już niekoniecznie.
~Zimbrados
~Mateusz
Kombi 2.0 TDI SCR 200KM 147kW
Silnik całkiem fajnie się zbiera i w tej budzie daje radę. Jednak bierze olej około pół litra na 5000 km. Producent uważa że to norma a ja mam inne zdanie na ten temat bo wszystkie moje poprzednie auta z silnikiem diesla nie brały nic.
Dodane 6 miesięcy temu
~Ricardo
Kombi 2.0 TDI 150KM 110kW
Moze i sie turla Ale juz dwa razy olej ponad stan i strach wyjechac za miasto i trasie nawet nie mysle.Servis w Boleslawicach twierdzi ze tak maja te samochody Wiecej wydaje na olej niz rope Wymiana co 4000 km smieech
~Krzychum
Kombi 2.0 TDI 115KM 85kW
Całkiem nieźle przyspiesza, pali standardowo czyli ok. 5,5 litra na 100km ale jest głośny w środku i na zewnątrz. Poza tym zużywa irracjonalne ilości oleju silnikowego, do pierwszego przeglądu przy 30 tys km 3 dolewki.
~Rc
Kombi 1.5 TSI e-Tec Mild Hybrid 150KM 110kW
Dla tego auta wystarczający. Spokojnie daje radę w długich trasach. Przy normalnej jeździe pali niewielkie ilości paliwa. Hybryda daje mu troche kopa więc nie ma problemu z wyprzedzaniem. Na razie bezproblemowy.
Dodane 3 lata temu
~WojtekS2008
Kombi 1.5 TSI 150KM 110kW
Rewelacyjny, oszczędny, moment obrotowy dostępny sporo poniżej 2000 obrotów. Kupuję teraz kolejny samochód i nie miałam wątpliwości że chcę ten motor, pomimo 5 osób w aucie + box i silnik się nie męczy
Dodane 2 lata temu
~Belfegor
Kombi 2.0 TDI 115KM 85kW
Całkiem żwawy jak na 85 kW. Samochód służbowy, ja nie kupiłbym pojazdu z taką mocą. Moim zdaniem trochę brakuje. Pierwszy diesel jaki potrafił mi zgasnąć przy ruszaniu.
Dodane 4 lata temu
~Jacek
Kombi 2.0 TSI 190KM 140kW
Jednostka dość oszczędna. W połączeniu z automatyczną skrzynią biegów sprawia wrażenie dość ospałej przy czym również oszczędnej na miarę pojemności i mocy.
Dodane 3 lata temu
~Marcin
Kombi 2.0 TDI 150KM 110kW
Po tygodniu użytkowania i przejechaniu 650 km - pojawiły się stuki w silniku. Serwis stwierdził uszkodzenie silnika i zalecił wymianę na nowy..
Dodane 4 lata temu
Skoda Octavia IV Kombi