Lista ocen Toyota Corolla VI Hatchback (48) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 38 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Paweł
Hatchback 1.6i 105KM 77kW
Ja oceniam jako \"doskonałe\". Zero problemów mam z tym samochodem. Wiadomo - przegląd co 10000km, to co najmniej 300-400zł, olej na wymiane, klocki które wymieniają co 40 tysięcy. Co przegląd sprawdzają świece - są jak nowe, nawet nie wiem kiedy poprzednio wymieniane. W moim aucie zero wycieków jakichkolwiek płynów. Na 10000 przebiegu muszę dolać pół litra oleju silnikowego. Ale pracuje na pełnym syntetyku, więc przy przebiegu 250000 to nie...
Dodane 15 lat temu
~pawel.wiacek@bauholding.pl
Hatchback 1.3 i 82KM 60kW
spokojnie 6,7/5,4 - normalnie 7,0/5,5 - ostro 8,5/6,7. Zdecydowanie polecam jazdę na trasie z prędkością 90 - 100 km/h, bo może to dziwne ale przy 70 km/h autko pali trochę więcej. To ze względu na niski moment obrotowy. Lepiej go trochę rozpędzić ale niech jedzie swobodniej niż cisnąć piątką pod górę przy 70 km/h. Przeglądy naprawdę drogie ale ja robię sam. Naprawy - części również b.drogie ale samochód generalnie się nie psuje, więc nie ma...
Dodane 22 lat temu
~syrop20
Hatchback 1.3 75KM 55kW
autko pali naprawdę niewiele. w mieście trochę więcej, wiadomo, ale w trasie jadąc 110 km/h i nie szarpiąc gazem można spaśc do 6 litrów na 100km. z częsciami już nieco gorzej ale są dostępne. tyle że za markę trzeba zapłacic. ale zważywszy na fakt że samochód ten wcale się nie psuje a jedynymi zakupionymi częściami są te eksploatacyjne - to bardzo tani w utrzymaniu model, który zadbany naprawdę potrafi się właścicielowi odwdzięczyc.
Dodane 16 lat temu
~waldemar.p@autograf.pl
Hatchback 1.6i 105KM 77kW
chyba za duzo jeżdżę... nie liczylem ile ona bierze. za duzo troszke. mam lpg. ludzie montowac tylko zaawansowane instalacje, żadnych ´syfonow´. gdyż bedziecie mieli klopociki.. szczególnie przy pracy stacjonarnej silnika. i wiem ze rad jest milion ,ale ta jest najlepsza.
~miss
Hatchback 1.3 i 82KM 60kW
Ha, tu sie moge wykazać. Nie uznaje nigdy gazu, leje do pełna benzynę póki mnie stac. 1.3 XLi 8V, w Warszawie na pełnym baku (ok. 36-37 litrów) robie zimą ok. 460km, przy gazowanie czesto i długie odcinki przelotowe czasem. Myśle że średnio wychodzi ok. 8,5litra na 100km.
~Mate
Hatchback 1.6 90KM 66kW
Niewygórowane spalanie, brak usterek, wymiany oleju i filtrów 2-3 razy rocznie- najdroższy jest olej- wcześniej castrol high mileage, teral liqui moli MO2 15W40, amortyzatroy tylne kayaba kosztują 300 zł za sztukę, reszta to groszowe sprawy(filtry, świece)
Dodane 12 lat temu
~piwa2
Hatchback 1.3 i 82KM 60kW
HM... pali trochę za dużo, co prawda jeżdzę głównie w mieście, ale to nie znaczy, iż stoję tylko w korkach. W zimie spalanie wynosiło ok 10 litrów. A zwykle trzeba liczyć 8-9 litrów. Poniżej 8 tylko poza miastem, przy oszczędnej jeżdzie.
~Paweł
Hatchback 1.6i 105KM 77kW
Jeśli chodzi o spalenie to w mieście nawet nie sprawdzam - z uwagi na korki, nie ma sensu. Na trasie średnio 6,2L/100km. W nocy na \"gierkówce\" przy stałej prędkości udało mi się wyciągnąć 5,07L/100km - i to jest mój rekord.
Dodane 15 lat temu
~chalski21@wp.pl
Hatchback 1.6i 105KM 77kW
Jest ok, choć wiele zależy od stylu jazdy, można pojechać oszczędnie - choś po emerycku, natomiast dynamiczna jazda niesie za sobą spory wzrost zużycia paliwa - czy to LPG czy noPb - bez znaczenia
Dodane 18 lat temu
Dziennik kosztów dla Toyota Corolla VI Hatchback
8,4
~ŚMINEK
Hatchback 1.3 75KM 55kW
Na 800 kilometrowej trasie nad morze i z powrotem, 2 osoby + ładunek na tydzień wczasów, przy nie szarpanej jeździe w granicach 100-120km/h "zadowoliła się" 5,1 litrami paliwa na "stówkę".
Dodane 20 lat temu
Toyota Corolla VI Hatchback