AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
V70
II
Lista ocen
Volvo V70 II
(106) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~Paweł
Kombi 2.4 TD 163KM 120kW
Dla kierowcy i pasażera super- ogrom miejsca na nogi i bardzo duża szerokość wnętrza (mam 195cm). Bardzo wygodne fotele, z szeroką możliwością regulacji, a do tego regulacja kierownicy w dwóch płaszczyznach w tak szerokim zakresie, jakiego nie spotkałem w innym aucie. Dla pasażerów z tyłu już trochę gorzej- pomimo ogromnego wnętrza trochę mało miejsca na nogi (chyba woleli zrobić większy bagażnik, bo jechałem s tyłu Pasatem B5 i miał więcej...
17 lat temu
~Leszek Toruń
Kombi 2.4 D5 163KM 120kW
Z przodu jest fenomenalnie. Fotele bardzo wygodne, regulowane w kilku miejscach razem z kątem siedziska i lędźwiami. Ciut gorzej jest z miejscem na kolana z tyłu. Mam 191 cm wzrostu i nie mam problemu z podróżowanie zarówno z przodu jak i z tyłu. Miejsca nad głową nigdzie mi nie brakuje. Kiedy chcę podróżować z tyłu muszę poprosić osobę siedzącą z przodu o przesunięcie fotela. Z tyłu mam regulację kąta oparcia. Wygodna sprawa.
5 lat temu
~brukar
Kombi 2.4 D5 163KM 120kW
Jak na tą wielkość samochodu, to na tylnej kanapie niestety jest mało miejsca. Gdyby samochód przeciąć w połowie i wspawać 10 cm wstawkę byłoby idealnie :) Przednie fotele to natomiast klasa sama w sobie. Miejsca dużo. Żadna trasa nie męczy. Fotele Volvo to legenda, a te z V70 najchętniej zabrałbym do kolejnego auta w przyszłości :)
5 lat temu
~tomek
Kombi 2.4 T 200KM 147kW
Z przodu, jak i z tyłu jest ok. Nadmienię, że mam 176 cm wzrostu i jak za mną wsiada kolega ok. 185 cm wzrostu to troche pcha mnie kolanami jadac w 5 osób. Poza tym chyba tragedii nie ma, nikt się nie skarżył. W przeciwieństwie do passata b5, którym dojeżdżamy do pracy w 5 osób również. Tylko, że kierowca ma fotel na leżąco ustawiony.
11 lat temu
~Krzysiek
Kombi 2.4 D5 163KM 120kW
Bardzo obszerne auto, mniej schowków niż u francuza natomiast więcej niż u niemca, ogólnie wystarcza jak na ten segment, komfortowo można podróżować w 4 dorosłe osoby o wzroście ponad 180cm, dla 5 pasażera również jest miejsce, lecz już nie takie komfortowe, natomiast osoby niższe będą nawet w piątkę podrózować komfortowo
11 lat temu
~Radek C.
Kombi 2.4 TD 130KM 96kW
Auto generalnie jest duże, ale miejsca, zwłaszcza dla dużego kierowcy oferuje mniej, niż na to wygląda z zewnątrz. Powodów do narzekania na pewno nie ma. Zdarzało mi się na raz przejechać odcinki 800 - 1000 km i mój układ kostny ani mięśniowy na tym w żaden sposób nie ucierpiał, a mam 194 cm wzrostu.
6 lat temu
~Tomala
Kombi 2.4 T 200KM 147kW
Mam 176cm wzrostu i za mną jak i za pasażerem dla osób do 182cm z tyłu starcza bez problemu. Wyższych nie woziłem, ale powinni się zmieścic bez problemu. Mam wersję indywidual w skórach i kubełkowe fotele. Tył i przód bardzo wygodne nawet po 290000km i 11 latach. Nie wygniecione, skóra jak nowa.
12 lat temu
~pawel2481@wp.pl
Kombi 2.4 D5 163KM 120kW
Przestrzeń na przednich fotelach jest super. Mimo iż mierzę 190cm dla mnie jest bardzo dobrze, a te fotele, to już extraklasa.Mimo długiej jazdy nie czuć w ogóle zmęczenia i są świetnie wyprofilowane. Co do tyłu to już gorzej. Wygodnie ale za mało miejsca na nogi.
15 lat temu
~djf01@op.pl
Kombi 2.5 TDI 140KM 103kW
Miejsca jest pod dostatkiem, na fotelach i tylnej kanapie. Przy tym są niesamowicie wygodne. Przejechanie 1000km jest nieodczuwalne. Nikt nie powinien narzekac. Bagażnik też spokojnie wystarcza. Nie zdarzyło mi się żebym musiał zrezygnowac z bagażu bo się nie zmieści.
18 lat temu
Zobacz
dzienniki
~wacaw@o2.pl
Kombi 2.5 TDI 140KM 103kW
Ja zracji swego wzrostu i....przyzwyczajeń lubię leżeć ,jak mówią znajomi zapadająqc się w fotel. W tej sytuacji pasażer za m,ną jest biedny. Poprzedni model nie pozwalał kierowcy na tak wiele swobody-był wygodny , lecz bardziej dbał o pasażera ograniczając ciut kierowcę.
21 lat temu
Poprzednia