Lista ocen Alfa Romeo GTV II (38) - Silnik

Na liście zabraknie 21 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Alfaaa
Coupe 2.0 i 16V T.Spark 150KM 110kW
150 KM w zupełności wystarcza do sprawnego poruszania się. Wybralem ten silnik bo jest prosty w obsłudze i tani w eksploatacji (wymiana rozrządu nie przyprawia o zawał serca tak jak w przypadku mocniejszych silników). Dbac tylko o regularną wymianę markowego oleju i nic nie ma prawa się zepsuc. To moja czwarta alfa z tym silnikiem, z lpg, i nigdy nie miałem z niczym najmniejszych problemów.
Dodane 7 lat temu
~BOBAS KR
Coupe 2.0 i V6 TB 202KM 149kW
Jest to moja druga Gtv wcześniej miałem z silnikiem 2.0 Twin Spark i właśnie przez niego zakochałem się w Alfie Gtv :) Cóż można napisać o silniku V6 Alfy: piękne brzmienie; rewelacyjny wygląd (silnika) rzucający na łopatki, osiągi - 202 Km z 2 litrów wciskają w fotel i do tego świst turbo :) myślę że jest to jedna z dwóch najlepszych jednostek jaka znalazła się w Gtv i innych Alfach
Dodane 13 lat temu
~mateusu86
Coupe 2.0 JTS 165KM 121kW
Silnik bardzo sympatyczne mruczy gdy pogonimy po obrotomierzu;] nie ma wycieków, trzeba zwracać uwagę na cewki, mi po roku jedna padła, wydatek to 300zł +/- wymiana banalna i tylko trzeba błąd skasować po wymianie, motor dość elastyczny, 165km wystarcza. Trzeba lać dobre paliwo, olej tylko 10w60 syntetyk, inne się nie nadają!;]
Dodane 10 lat temu
~YBSOne
Coupe 2.0 i 16V T.Spark 150KM 110kW
Zawsze pali od razu, bardzo elastyczny, sporo momentu sporo mocy jak na tą pojemność, Twin Spark jest jednym z najlepszych silników produkcyjnych w kategorii 2 litrów na świecie. Należy o niego dbać żeby panewki były w dobrym stanie. Nie katować nie rozgrzanego i dbać o olej, jakościowo i ilościowo a będzie służył długo.
Dodane 13 lat temu
~On
Coupe 2.0 i V6 TB 202KM 149kW
Dzieło sztuki!! Jedynie po zakupie co zrobiłem to chiptunning (wkońcu to auto z turbo) W chwili obecnej auto legitymuje się mocą 242KM - na tyle pozwala seryjna turbina która nie jest duża w tym silniku! Dzięki temu nie czuć tak gwałtownego uderzenia mocy jak to bywa w silnikach gdzie turbina daje 50% mocy lub więcej
Dodane 16 lat temu
~arho01 http://forum.alfaclub.pl/
Coupe 3.0 i V6 24V 220KM 162kW
Coś niesamowitego! Reakcja na gaz natychmiastowa, moment obrotowy i moc rozwijają się bardzo liniowo. Silnik wysokoobrotowy, ale jednocześnie jego "dół" pozwala bezproblemowo poruszać się po mieście dość żwawo. Jego prawdziwe życie zaczyna się powyżej 3000 obrotów. Niesamowita elastyczność!
Dodane 16 lat temu
~Jeremy
Coupe 2.0 i 16V T.Spark 150KM 110kW
Dno i kupa mułu. Spod świateł wyprzedzi Cie np. Peugeot 107 68 KM... Sportowy wygląd i brak osiągów. Najesz się wstydu. Nie będziesz często wymieniał oleju (musi być dobrej jakości) - obrócą Ci się panewki i silnik do remontu. Takie są fakty...
Dodane 7 lat temu
~rephlex
Coupe 3.0 i V6 24V 218KM 160kW
Prawie idealny. Przydałoby się więcej momentu przy niskich obrotach, ale za to jeżdżąc spokojnie w granicach 3 tys. obr. jest cicho jak w limuzynie. Gdy się podkręci (nawet do 7 tys) dzwięki jak w wyscigowce - serio. Ogólnie - kocham ten silnik!
Dodane 18 lat temu
~Piciu piciu10@interia.pl
Coupe 2.0 i 16V T.Spark 150KM 110kW
Silnik o typowo sportowej charakterystyce. Dość leniwy na dole (ale bez przesady), za to od 3 krpm pokazuje swój charakter i pozwala się kręcić do 7 krpm. Dźwięk - trzeba posluchać tego "śpiewu" :)
Dodane 17 lat temu
~Lary
Coupe 2.0 i 16V T.Spark 150KM 110kW
Silnik brzmi pięknie ale to normalne w przypadku tej marki, uwielbia wysokie obroty, bezproblemowy i proszę mi wierzyć - zapewnia świetne osiągi.
Dodane 14 lat temu