Lista ocen Mazda 323 IV BG (60) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 72 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~tomtap
BG 1.6 84KM 62kW
W używanym wozie oczywiście może się wiele rzeczy psuć, ale tu akurat Mazda zaskoczyła mnie negatywnie jakością elektryki/elektroniki. Zegarek jest zepsuty właściwie w każdym egzemplarzu, awaria przerywacza kierunkowskazów narobiła sporo zamieszania, w końcu zamiast prosić elektryków o znalezienie czasu na naprawę i słuchać marudzenia jakie to problemowe i ile to będzie kosztowało, sam wyciągnąłem przerywacz i zlutowałem na nowo styk, który...
~argv
BG 1.7 D 56KM 41kW
Niezawodnosc? To mazda, nic nie ma prawa sie zepsuc. Auto serwisowane w ASO co roku, wymieniane byly jedynie materialy eksploatacyjne. Po stluczkach i sredniej naprawie blacharskiej(nie w ASO), auto zaczelo cierpiec na lekkie dolegliwosci tzn: 1) od uderzenia glosnik przy glosnieszym nastawieniu buczy, pewnie wypadl z mocowania 2) czasem zapala sie swiatlo w srodku, bo czujnik maski jest o 1-2 mm przesuniety i zawadza jak sie jedzie po...
Dodane 19 lat temu
~rafal.sowik@gmail.com
BG 1.6 16V 88KM 65kW
Denerwujące są tylko typowe przypadłości tego modelu: - awaria spryskiwacza tylnej szyby spowodowana poważną korozją silniczka przy zbiorniczku płynu w bagażniku (koszt naprawy w moim przypadku 25 zł - nowy silniczek) - parowanie tylnych lamp spowodowane utratą szczelności lampy między jej kolorowym kloszem, a czarną obudową przykręcaną do karoserii (recepta - uzupełnienie uszczelnienia np. silikonem) - trochę nietypowe żarówki...
Dodane 17 lat temu
~brzosto@op.pl
BG 1.6 16V 88KM 65kW
Ja kupiłem troche rozwalony samochodzik, więc coś musiałem porobic przy nim i coś wiem. Wyrabiają się cięgna podnośników refletorów (plastikowe gniazda i zawias) po czasie reflektory nie są stabilne - ale nie jest to wielki kłopot. Przegóby - trzeba o nie dbać, bo to powinno nieco dłużej wytrzymać - ale też niedrożyzna. poza tym samochód naprawdę ponad przeciętnie bezawaryjny. mam z 1993, a szczerze wam powiem że opel z 99 potrafi być dużo gorszy
Dodane 17 lat temu
~metalkodi
BG 1.3 16V 73KM 54kW
Mocno trzeba trzasnąć aby go zamknąć, no i problem z otwieraniem od środka ale przyzwyczajony wiem że za drugim razem zawsze się otwierają :P odpryskujący lakier na myjkach ciśnieniowych samoobsługowych zakupiłem zestaw nalepek w te miejsca i jest git :) wygląda całkiem nieźle po za tym nigdy mnie nie zawiódł zawsze jestem wszędzie na czas :)
Dodane 12 lat temu
~Rabarbar_Wrocław
BG 1.7 D 56KM 41kW
Tylne amory - po 17 latach, tylko dtalego, że prawy już niedomagał, lewy jeszcze by z rok śmigał. Pompa wody - po 18 latach, rozpadła się przy zmianie paska rozrządu przy 290tyśkm, zaczełą ciec jak ją rozkręciłem, wcześniej lekko sączyła, ale nic się nie działo bo osad zalepił dziurę ;) Nowa pompa 200zł, pasek rozrządu 50zł.
Dodane 14 lat temu
~Konrad Z.
BG 1.3 16V 73KM 54kW
Niezawodność - To jest największa zaleta samochodów Japońskich ! Od zakupu nie psuje sie nic ! Wymienilem jedynie Olej i filtr powietrza - Czyli to co potrzeba, a tak tylko lać paliwo i jechać !
~Slawer
BG 1.6 84KM 62kW
hmm, spaliło się podświetlenie zegarów w jednym miejscu, pompka tylnego spryskiwacza i tyle :) No i troszkę ją rdza bierze ale tak ma każde stare auto, porównując do escorta czy golfa 2 i tak jest super.
~Konrad
BG 1.3 16V 73KM 54kW
Jak narazie autko mam zbyt krótko aby cos powiedziec , Hmm wymienilem pasek rozrządu , olej w skrzyni biegów i przegłób , takze to trzeba wymieniac w kazdym , poza tym autko dosc stare (1991r. ) takze trzeba.
~SovieckojeGangsteroje
BG 1.7 D 56KM 41kW
Jak w każdym aucie tego wieku, tu żarówka się spali, tu coś się stanie. Jedynie lakier mógłby być lepszy. Auto ma już 17 lat a zaczynają słupki wypryszczać, no ale tak to jest jak się auta nie garażuje ;)
Dodane 16 lat temu
Mazda 323 IV BG