Lista ocen Mazda CX-5 II SUV (60) - Ergonomia

Na liście zabraknie 58 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Grzegorz
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
TU TRZEBA POWIEDZIEĆ O MINUSACH. Nigdy nie zrozumie jak to możliwe, że w aucie za tyle kasy nie mogę domknąć okien zgaszeniu silnika nie mówiąc już o domykaniu z pilota. Większość sterowania wszystkim jest oparte na tradycyjnych pokrętłach i guzikach więc jest łatwo fizycznie je wyczuć i się ich nauczyć tak by nie odrywać wzroku od szosy na potrzeby operowania nimi.
~MariuszKol
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Tutaj trochę wad wg mnie : - za wąskie siedziska przednich foteli - nie do końca wygodna w uchwycie kierownica - sterowanie przyciskami umieszczone nisko, użycie wymaga oderwania wzroku od drogi - zbyt nisko otwierająca się klapa bagażnika - brudzące się notorycznie kamerki tylna i przednia - słabej jakości wyświetlacz panelu sterowania multimediami.
~Jacek
SUV 2.0 SKY-G 165KM 121kW
Wszystko jest tam gdzie powinno, łatwe sterowanie systemem HMI, klimatyzacja sterowana pokrętłami to dla mnie duża zaleta, pochylane tylne oparcie kanapy, duży foremny bagażnik zarówno przed jak i po rozłożeniu, łatwe sterowanie funkcjami dostępnymi na kierownicy, wygodna pozycja za kierownicą, wygodne fotele (trasa 400 km bez najmniejszego zmęczenia).
Dodane 7 lat temu
~Użytkownik
SUV 2.0 SKY-G 165KM 121kW
Ogólnie minimalizm. W poprzednim aucie segmentu B było znacznie lepiej, szczególnie sterowanie z kierownicy. Nie działający ekran dotykowy podczas jazdy to nieporozumienie. Z Android auto - dotyk nie działa nawet na postoju. Podłokietnik podpiera tylko sam łokieć. Siedziska mogły by być dłuższe. Ogólnie fotele jak z klasy niższej.
Dodane 6 lat temu
~Marcin
SUV 2.0 SKY-G 165KM 121kW
Bardzo wygodne fotele pozwalające na długie podróże bez większego zmęczenia kręgosłupa. Podłokietnik nieco za bardzo z tyłu, jednak udaje się znaleźć dobrą pozycję i podparcie prawego ramienia. Rozmieszczenie przycisków dobre. Sterowanie multimediami - jak to w Mazdzie, chwilę trzeba się przyzwyczajać.
~Zbych
SUV 2.5 SKY-G 194KM 143kW
Na plus fizyczne pokrętła które bardzo lubię bo nie nienawidzę dotykowych wyświetlaczy. Na minus wg mnie za krótki podłokietnik. No i fotele skóra nappa mogłyby trzymać lepiej bo dość szybkie autko i na zakrętach trochę za słabo podpierają, ale pełna elektryka kierowca i pasażer.
Dodane ponad rok temu
~GPRP
SUV 2.0 SKY-G 165KM 121kW
Jak na moje potrzeby wystarczająco dobra. Zmieniłbym jednak następujące rzeczy: przycisk do składania lusterek powinien być podświetlany, podłokietnik przesuwany, przyciski do podgrzewania tylnej kanapy nie powinny być w podłokietniku, w bagażniku powinny być haczyki.
Dodane 3 lata temu
~Marcelina Pierzakowska
SUV 2.0 SKY-G 165KM 121kW
Pojazd idealny dla rodziny z dwójką dzieci, bardzo pojemny i przestrzenny w środku a jednocześnie na tyle optymalny, że nie ma problemu z parkowaniem w mieście. Kamery 360 stopni bardzo pomocne przy parkowaniu wraz z czujnikami sprawiają, że nie ma szansy żeby o coś zahaczyć.
~Tomek
SUV 2.0 SKY-G 165KM 121kW
Wszystko pod ręką, a po pewnym czasie człowiek przyczaja się do sterowania pokrętłem na tunelu środkowym. Na plus, że wszystko co potrzebne jest łatwo dostępne a dodatek asystentów zwalnia z wielu przełączeń i konieczności szukania odpowiedniego guzika czy pokrętła
Dodane 5 lat temu
Dziennik kosztów dla Mazda CX-5 II SUV
8,8
10,8
~Sylwek
SUV 2.0 SKY-G 165KM 121kW
Nie mam negatywnych spostrzeżeń. Z pozytywów: podoba mi obsługa systemu medialnego podoba mi się roleta którą możemy łatwo schować pod podłogę bagażnika lub zamiast rolety ładnie wchodzi tam spining plecak i stój wędkarski (gumaczki się niestety nie mieszczą)
Dodane 5 lat temu
Mazda CX-5 II SUV