Lista ocen Mitsubishi Galant VIII Sedan 2.5 24V 163KM 120kW 1996-2006 (37) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 27 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Czarcik
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
najpoważniejsze co zdołałem zepsuć to sprzęgło, po prostu je zdarłem gwałtownie przyspieszając pod górkę z autem doczepionym na lince holowniczej. Moja wina :p człowiek się uczy na błędach. Kiedyś złamała się łapa sprzęgła (zmęczenie materiału), dostałem używkę po kosztach ale trzeba było autko zdać do warsztatu na kilka dni.
~Kazik_szalona_Panda
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
Dużo i często. Po czasie użytkownik stwierdza że chyba tak ma być. Większość mechaników patrzy z pod oka na ten samochód. Bardzo drogi interface diagnostyczny do komputera. Mało dostępnej dokumentacji technicznej.
Dodane 9 lat temu
~Time2Die
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
Maglowica - regeneracja Z przodu jest bardzo dużo wahaczów, domyśl się jak reagują na polskie drogi, tanich zamienników nie ma lub wytrzymają 10 tys km Rozrusznik, przeguby wewnętrzne, SKRZYNIA AUTOMATYCZNA
Dodane 10 lat temu
~B2rt3k
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
Geometria tarcz ucieka jeśli zastosuje się słabe zamienniki. Korodujące nadkola z tyłu. Na szczęście nie są to duże koszta, bo oryginalna tarcza 276mm kosztuje 130 zł/szt, a reperaturka na jedno nadkole do 150 zł.
Dodane 13 lat temu
~zygfrydiusz
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
3x awaria hamulców w postaci zaciśniętego zacisku na tarczy, który nie odbił. 3x nikt tego dobrze nie zrobił i już 3x raz auto jest unieruchomione. Poza tym dojdzie do tego jeszcze awaria skrzyni biegów ( posypały się wybieraki .
~packman13@wp.pl
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
Ogólnie auto bezawaryjne a jeśli chodzi o usterki to tylko rzeczy zużywalne jak amortyzatory czy sprzęgło. ale to musi się skończyć kiedyś a oryginalne amortyzatory przy przebiegu 200 tys km to jest moim zdaniem dobry wynik.
Dodane 15 lat temu
~pett82
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
Po roku jazdy samochodem trudno powiedzieć.Zakupiłem auto z uszkodzonym wachaczem tylnego prawego kola , które dało o sobie znać dopiero na naszych drogach po przejździe przez granice.Poza tym wszystko ok .
Dodane 15 lat temu
~Pyton87@o2.pl
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
Niestety ocenę ogólną psują u mnie kosztowne i dość poważne usterki. Czytając komentarze mam wrażenie że trafiłem po prostu awaryjny egzemplarz. U mnie jedna wygląda to kiepsko.
~Kuba
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
W sumie nic się nie dzieje. Jak już coś pada, to skrzynia biegów - 1400 za zregenerowaną i mamy spokój na kolejne 200 tysięcy kilometrów.
Dodane 8 lat temu
Dziennik kosztów dla Mitsubishi Galant VIII Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
11,1
11,6
~MATEUSZ
Sedan 2.5 24V 163KM 120kW
Jedyna poważna usterka to przestanie działania aparatu zapłonowego po ok 350tys, dopiero 4 mechanik to zdiagnozował
Dodane 4 lata temu
Mitsubishi Galant VIII Sedan