Lista ocen Opel Omega A (350)

3,2
~szczurby
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
po omedze powiedzialem sobie,ze juz w zyciu opla nie kupie,ale nadazyla sie okazja i mam teraz senatora,na ktorego zlego slowa powiedziec nie moge.ogolnie omega jest fajnym autem pod warunkiem,ze nie trafi sie egzemplarza awaryjnego tak jak ja bo to zaciera wszystkie zalety tego auta,ktorych mu przeciez nie brakuje
Dodane 21 lat temu
4,7
~AiDec - aidec@poczta.fm
Sedan 2.0 122KM 90kW
Wóz jest po prostu the best !!! Nic dodać nic ująć. Nie zamienię go bardzo długo na żaden inny. A jak padnie silnik to zmienię na 3.0 :)))
Dodane 25 lat temu
3,9
~werser
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Auto wypada dobrze, ale jeszcze raz, rdza rdza rdza i rdza, gdyby nie to to by było auto na długie lata :(. no cóż.
Dodane 18 lat temu
4,5
~Matan
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Bardzo dobry bezawaryjny silnik ale trzeba lać bdb olej...moje auto jeżdziło wiele lat na syntetyku i to się dziś zwraca...podobno nawet przy zerwaniu paska rozrzadu ten silnik nie padnie...normalnie dynamika jest dobra ale ja mam chip na 133KM i jest super nawet na gazie sekwencyjnym ...miałem też Omege B z silnikiem BMW TD i te benzyne oceniam dużo lepiej pod kazdym wzgledem szczególnie zaś kultura pracy... (Silnik)
Dodane 14 lat temu
~Krisker
Kombi 2.4 i 125KM 92kW
Świetne auto do wożenia sporych ładunków (płaska podłoga bagażnika nawet po złożeniu siedzeń!), a także dobry krążownik szos :) Po mieście też znośnie - wpomaganie i dość mały promień skrętu nie utrudniają parkowania, w przeciwieństwie do wymiarów ;) Wygodnie, pewnie i przyjemnie. Za tą cenę nie ma na rynku nic młodszego, lepiej wyposażonego i większego niż Omega.
Dodane 20 lat temu
3,6
~pdg_34
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
Jeśli się w miarę dba o auto to nie powinno być poważniejszych problemów. Bez obaw wsiadam i przejeżdżam 1000km :-)
Dodane 16 lat temu
3,4
~szachnoa@poczta.onet.pl
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
wygodne dość dynamiczne auto, wspomoganie pomaga przy jeździe manewrowej, troche trzeszcza plastiki, TRAGICZNA Oplowska blacha - karoseria tył nad kołami, tylne drzwi, podłoga; pęknięta szyba przednia -podobno korozja pod szybą, odnośnie wału napędowego to jest ok. prawdopodobnie przyczyną uszkodzeń jest to że się zakleszcza w połowie na łączeniu wieloklinem z braku smarowania (miałem problem z wyciągnięciem go przy wymianie sprzęgła, oraz...
Dodane 22 lat temu
4,9
~caller
Kombi 2.0 i 115KM 85kW
Auto wiadomo ma już trochę lat, ale jego opływowe kształty mogą się podobać. Jest wielkie i wygodne. Dojechalem nim z Polski do Chorwacji i z powrotem bez najmniejszego problemu, przejechałem 1000km jednego dnia na urlop bez problemów i zmęczenia. Na autostadach trzeba się pilnować bo auto niewiadomo kiedy jedzie 150 -160km/h bez najmnieszych problemów. Ogólnie auto jest dla mnie super. j
Dodane 19 lat temu
4,7
~BARTAS
Sedan 2.0 100KM 74kW
Jest to doskonala limuzyna dla ceniacych luksusowe wnetrze i spaniale wlasciwosci jezdne. ciekawa stylistyka, cenie w nim potezny kufer a w srodku jego nic nie przeszkadza wszystko na swoim miejscu. Niezle przuspieszenie i dobra predkosc sprawia ze moze to byc auto dla lubiacych ostra sportowa jazde. Auto nadaje sie doskonale do tuningu. szczegulnie warta polecena jest automatyczna skrzynia biegow wyposazona w funkcje "sport". nie raz...
Dodane 22 lat temu
3,7
~Mariusz30/Siedlce
Sedan 2.0 i 115KM 85kW
trzy lata temu zrobilem generalny remont blachy, trochę mnie to kosztowało, ale bez tego dziś już by nie było omegi. Auto na tyle mi przypasowało, że kolejnym moim samochodem będzie omega. Samochód jest duży ale bardzo zwrotny.
Dodane 19 lat temu