Lista ocen Skoda Fabia II Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW od 2007 (17) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 5 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Dzaa88
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
Zaraz wyjdzie na to, że jestem \"na nie\". Po prostu czego innego spodziewałem się po spalaniu. 3 cylindrowa jednostka diesla, jest BARDZO wysilona. Jeżeli chcesz zachować płynność jazdy, to niestety twój pedał gazu będzie znał tylko dwa położenia - 1 lub 0. Fabia w warunkach miejskich spala ok. 7,5l do 8,5l na 100 KM. Da się zejść nawet do 6l, ale wtedy mamy jazdę bardzo ekonomiczną. Na autostradzie przy średniej prędkości 125km/h spalanie...
Dodane 12 lat temu
~awx
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
wszyscy którzy tak zachwalają spalanie poniżej 4l może niech napiszą z jaką prędkością się poruszają ja napiszę w trasie 70km/h na tempomacie bez żadnego przyspieszania masakra walka ze zmęczeniem i śpiączką przy normalnej jeździe pali więcej niż 1,9 tdi bo 7 a nawet 8l nigdy więcej takiego auta sprzedałem po 6 miesiącach użytkowania myślałem że się zastrzelę . Acha i jeszcze jedno te 3,8 w trasie to dopiero osiągnąłem po chipie na 90 km i 250...
Dodane 9 lat temu
~Simon
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
I to jest wlasnie ten punkt w ktorym nasz dieselek rekompensuje nam wszystkie niedogodnosci! Jestem po prostu zachwycony spalaniem - przecietnie 4,8 do 5,0 (nie jezdze wolno!). Nie udalo mi sie nigdy przekroczyc 5,3 nawet przy jezdzie w granicach 140 km/h. Natomiast przy jezdzie 90-100 km/h osiagalem wyniki w okolicach 4,1. Wyniki podaje dla dystansow ok. 100 km.
Dodane 16 lat temu
~Łukasz
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
Zużycie paliwa zadowalająca. 5 litrów to żaden wyczyn dla tego samochodu. Na trasie można zejść poniżej 5 litrów. Zimą w mieście maksymalne spalanie doszło prawie do 7 litrów. Naprawy nie są drogie, części też nie. Nie polecam przeglądów i naprawy w ASO - cenny usług trochę za duże jak na samochód marki Skoda.
Dodane 12 lat temu
~Krzysiek F.
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
Auto z grupy VAG więc nie problem o części i mechaników którzy mają obcykane konstrukcje tych aut. Ekonomika na poprawnym poziomie, bijąc rekordy można zejść poniżej 4l/100km, ale gdy poczujemy w sobie duszę rajdowca i zaczniemy w trasie bić rekordy, ale w drugą stronę wówczas spalanie powyżej 6l nie jest jej obce.
Dodane 14 lat temu
~Dża
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
Jak na silnik diesla, powinni się wstydzić. W mieście pali powyżej 7l/100Km. W trasie ok. 6l/100KM. Cykl mieszany to spalanie rzędu 6,4l 100/KM. Autostrada przy 130km/h daje nam spalanie rzędu 8l/100KM.. Tyle palą silniki które mają po 200KM, a nie 70KM...
Dodane 13 lat temu
~Marek
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
Jak już pisałem w trasie wynik 3,5l osiąga się bez specjalnego skupiania się na oszczędnej jeździe. Miasto około 5l na 100km. Można jeździć bardzo eko i zejść do około 4,5. Przy bardzo dynamicznej jeździe spaliła mi 6 litrów na sto kilometrów.
Dodane 13 lat temu
~hallk
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
spalanie średnie 4,7 ON/100km. Ale auto jest użytkowanie normalnie (tzn. mam dla kogo żyć i chciałbym wrócić zawsze do domu) Części zamienne popularne i tanie. Koszy wymiany szyby przedniej ok 550 zł Przegląd olejowy w ASO do 600 zł u kowala za 400 zł.
Dodane 14 lat temu
~Patryk
Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
Spalanie auta jest zachwycające. Po mieście jeżdżę dynamiczniej od 90% użytkowników i auto nie pali więcej niż 5 litrów. Może jest to minimalnie ponad. Spalanie jest tak niskie, że nie zwraca się na nie uwagi.
Dodane 10 lat temu

Usterki Skoda Fabia II

Liczba wpisów: 41

Skoda Fabia II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

Hatchback 1.4 TDI 70KM 51kW
Całkiem nieźle przy spokojnym operowaniem gazem. Mi udało się zejść do 5,9 w trybie mieszanym. W mieście to porażka (jak na diesla i tak małe auto). Oszczędnym polecam Fabię I i silnik SDI.
Dodane 17 lat temu
Skoda Fabia II Hatchback