Lista ocen Toyota Avensis I (237) - Bezawaryjność (poważne usterki)

Na liście zabraknie 328 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~IO
Hatchback 1.6 101KM 74kW
z powodu licznych wad wymiana silnika!!! NIE DZIAŁAJĄCE SYSTEMY BEZPIECZEŃSTWA- nie zadziałały poduszki przednie i boczne w poważnym wypadku!!! Częste problemy z elektryką
~renia-s@go2.pl
Kombi 1.6 101KM 74kW
przy 170 000 km malo ciekawa usterka hamulcow, ale wynikajaca ze zuzycia a nie wina samochodu. Poza tym- niezawodny! Naprawa byla szybka, cenowo tez przystepna bo cos ok 400zl.
~mpuchalski@pro.onet.pl
Sedan 2.0 128KM 94kW
Po 2 latach wymieniono na gwarancji kompletną kolumne kierowniczą z drążkami, bo dały sie słyszeć stuki przy końcowym hamowaniu. Wymienili na wersję dróg polskich i dalej było ok.
~MoPs
Hatchback 2.0 TD 90KM 66kW
silnik pomimo że słabszy od D4D jest bardziej wytrzymały i niezawodny (D4D jest bardzo czuły na jakość oleju napędowego) a ten pojedzie nawet na OLEJU ŻEPAKOWYM :D
~Tomek K.
Sedan 2.0 16V 150KM 110kW
Kolumna kierownicza (słaby punkt Avensisów tak jak i oryginalne tarcze hamulcowe) przy 90tyś. Na szczęście na gwarancji :-). Raz zwariował komputer. Oby tak dalej!
~henwac
Hatchback 2.0 D-4D 110KM 81kW
wymiana dwukrotnie uszczelki pokrywy zaworów ,pompa wtryskowa,wtryski,przekładnia kierownicza dwukrotnie kolumna kierownicza,sprzęgło,koło zamachowe,uszczelki szyb i drzwi.
~jasiek
Sedan 2.0 TD 90KM 66kW
Przez te przejechane ponad 100tys km zawiódł mnie raz , poprostu silnik zgasł i nie chciał zapalić , jak się okazało jakiś elektrozawór był uszkodzony
~Mateusz
Sedan 2.0 D-4D 110KM 81kW
Zero poważnych usterek przy przebiegu od 260 000 do 320 000km (tyle posiadam to auto) Jedynie wymiana przedniego prawego łożyska (cena części 100zł)
~pawel21abc@o2.pl
Sedan 1.8 110KM 81kW
w aucie do zrobienia w perspektywie skrzynia (ok 800zł) i stacyjka (kostka do naprawy ok 50zł) kupiłem w takim stanie od tego czasu nic się nie dzieje ;)
Dziennik kosztów dla Toyota Avensis I
6,5
8,2
11,2
~sagittaire82@o2.pl
Hatchback 1.8 110KM 81kW
Do tej pory nie miałem żadnej poważnej usterki. Serwis ogranicza się do wymiany części eksploatacyjnych i mam nadzieję, że tak będzie dalej.