Lista ocen Audi A6 C6 Avant (60) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 70 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Krzysiek
Avant 3.0 V6 TDI 233KM 171kW
Posiadam obecnie wersię s line z zawieszeniem mechanicznym i jestem bardziej zadowolony niz w poprzednim audi a6c6 z 2005 roku które miało zawieszenie pneumatyczne. Obecny model ma dużo lepsze trzymanie na zakrętach i przy bardzo szybkiej jeździe jest bardziej przewidywalny . O kosztach serwisu się nie wypowiem , ponieważ przy obecnym przebiegu nic jaszcze nie potrzeba było naprawiać Uważam ,że wychwalanie zawieszenia pneumatycznego jest...
Dodane 8 lat temu
~Pit
Avant 3.0 V6 TDI 240KM 177kW
Dobra trakcja na śliskich nawierzchniach - nie sposób wprowadzić auto w poślizg, quattro wręcz uniemożliwia poślizg, esp ingeruje niewyczuwalnie. Bardzo duże poczucie bezpieczeństwa zimą. In minus: późna reakcja na skręt, pomocna w trasie przy dużych prędkościach (spokojne reakcje). Podsterowność w sytuacjach granicznych - ciężki nos, ciężki silnik przesunięty za bardzo do przodu robi swoje. Ocenę obniża słaby komfort jak na tę klasę aut -...
Dodane 14 lat temu
~Varp
Avant 2.0 TFSI 170KM 125kW
Jestem pod wrażeniem, ten samochód nie jedzie tylko płynie. W końcu zrozumiałem i doświadczyłem czym jest prawdziwa przyjemność z jazdy, a nie tylko przemieszczanie się z punktu a do punktu b. Teraz chce mi się po prostu gładziutko i z przyjemnością \"sunąć\" przed siebie siedząc sobie komfortowo za kierownicą. Poza tym jest układ ESP, który można wyłączyć jeśli lubimy \"poćwiczyć\" drift, ale przy normalnej eksploatacji auta nie musimy się...
Dodane 13 lat temu
~Starless
Avant 3.0 V6 TDI 240KM 177kW
Napęd Quattro to wspaniała konstrukcja, auto jedzie jak przyklejone. Niestety jest też minus, mój tatko w czasie jazdy spytał, czy tak drogie auto musi tak podskakiwać, rzeczywiście mógłby być bardziej komfortowy, poprzeczne garby są odczuwalne jako dudnienie. Jeździłem najnowszą E klasą z pneumatycznym zawieszeniem. Różnica pomiędzy A6 i MB bardzo duża na korzyść MB, za to zakręty to domena Audi.
Dodane 15 lat temu
~Starless
Dodane 15 lat temu
~bamaj
Avant 2.8 V6 FSI 190KM 140kW
Bardzo pewne prowadzenie auta, pomimo prawie 200 tys km amortyzatory, łączniki, gumy, drążki fabryczne. W poprzednich autach nie do pomyślenia. Napęd quattro jest poważnie jednym z lepszych jeśli nie najlepszy, ale ma jedną wadę auto hamuje tak samo jak bez niego. Naprawdę trzeba uważać zwłaszcza w warunkach zimowych. Auto odchodzi w każdych bezproblemowo.
Dodane 3 lata temu
~pepe
Avant 2.7 V6 TDI 180KM 132kW
W poprzednim miałem S-line, było twardo. Teraz mam pneumatyczne zawieszenie- super sprawa. Podczas jazdy drogami szybkiego ruchu lub po torze, obniżam na MAXA. Wjeżdżając na bezdroża, na głęboki śnieg pod stokiem lub na krawężnik podnoszę samochód do góry i jazda :D
Dodane 9 lat temu
~mariusz
Avant 2.4 V6 24V 177KM 130kW
mam zawieszenie s-line ,w mieście troche twarde ale wchodzisz w rondo 100km/h i wychodzisz 100/h,w trasie idealne.Do jazdy po mieście lepiej kupić na zwykłym zawiasie i obniżyć np. na eibachu - 30 mm wtedy jest komfort i auto wygląda super..tak miałem w poprzedniej Audi
Dodane 10 lat temu
~Wozio
Avant 2.0 TDI 136KM 100kW
Manewrowanie na placu rewelacja. Kierownica pracuje rewelacyjnie - bardzo delikatnie bez użycia większej siły, można wręcz sterować auto jednym palcem (nawet najmniejszym). Przy większych prędkościach mechanizm wspomagania zmniejsza swoją moc co powoduje super kontrolę nad pojazdem.
Dodane 13 lat temu
~foxracer
Avant 3.0 V6 TDI 233KM 171kW
Servotronic bardzo fajnie wspolgra z cala reszta. Quattro pozwala przyspieszac tam gdzie inni kierowcy traca panowanie nad autem. Mam zawieszenie pneumatyczne i nie wyobrazam sobie a6 bez niego. Jesli jeszcze nie kupiles to szukaj tylko takiej! Warte kazdych pieniedzy
Dodane 14 lat temu
Audi A6 C6 Avant