Lista ocen BMW Seria 5 E60 (226) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 196 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Madred
Touring 530xd 235KM 173kW
Czasem coś przeciąga biegi ale to pewnie wymaga wymiany oleju w skrzyni, przełożenie wysokie wiec vmax jest dobry a szybkość zmiany biegów jest szybka choć są szybsze (dsg)
Dodane 6 lat temu
~Grzegorz
Sedan 2.5 525d 177KM 130kW
płynie i bez zastrzerzeń, oprócz niewiadomej sytauacji z wymiana oleju w skrzyni automatycznej,chciałem wymienić, kupiłem olej a jednaki większośc odradza wymiany.
~Szadi77
Sedan 2.2 520i 170KM 125kW
W trybie sport dziale jak należy. W trybie D nie zawsze zmienia biegi tak jakbyśmy tego chcieli. (Zwłaszcza redukcja) ale to może wina zbyt słabego silnika na niskich obrotach.
~Piotr
Touring 520d 163KM 120kW
Bez zarzutu. Skrzyniamanualna, 6-cio biegowa, fajnie zestopniowana, działa płynnie. Pierwszy raz zachciało mi się automatu, co pewnie wynika z ponadprzeciętnego komfortu podróżowania)
~Marcin
Sedan 2.5 525d 177KM 130kW
Posiadam automatyczną skrzynię biegów, jednak nie miałem takiej opcji do wyboru na formularzu. Skrzynia chodzi gładko, ale nie jest tak szybka jak nowocześniejsze konstrukcje.
Dodane 8 lat temu
~Waldek
Touring 525 d 177KM 130kW
Skrzynia biegów bez zadnych zastrzezen. Kazdy z biegów wchodzi lekko. Dosc szybko przyzwyczailem sie do biegu wstecznego wlaczanego zaraz przy 1. Szósty bieg dodaje ekonomii w trasie.
Dodane 8 lat temu
~Michał_Piekary
Touring 525 d 177KM 130kW
Bez większych zastrzeżeń, jednak spodziewałem się wiecęj po BMW w tym elemencie .! Podobno po liftungu lepiej ;) Jednak oceniam na dobrze, problemów nie mam ;_)
Dodane 9 lat temu
~Rysiek
Sedan 3.0 530d 218KM 160kW
Zarówno automaty jak i manuale radzą sobie świetnie. Firma ZF i Getrag mają pojęcie o tym co robią. Jedynie wersja SMG potrafi sprawiać kłopoty. Dlatego wybierajcie automat lub manual.
Dodane 10 lat temu
~adiskorpion7
Touring 530 d 218KM 160kW
precyzyjnie chodzi ale czasem może dla tego że jeździłem wcześniej BMW, ale nie mam z wrzucaniem każdego biegu żadnych problemów, a renualt laguna 2 z 2005 ma problemy z 6 biegiem.
Dodane 12 lat temu
~kokoss
Sedan 3.0 530i 231KM 170kW
Czasami nieprzewidywalnie zmienia bieg, ale to już taka przypadłość automatów. Przy \"ciasnym\" wyprzedzaniu dobrze użyć kick-down, bo nie zawsze skrzynia nadąża za kierowcą.
Dodane 13 lat temu