Lista ocen BMW Seria 5 F10-F11 Limuzyna 520d 184KM 135kW 2010-2014 (53)

~Wojteck
Limuzyna 520d 184KM 135kW
Przyznam, że nie wiem skąd negatywne opinie na temat tego samochodu i silnika. Natłukłem już ponad 230 tys. bez specjalnego opiekowania się autem i jedyną awarią jaką miałem to wyłączenie się podświetlenia zegarów po jeździe w ulewnym deszczu (następnego dnia już wszystko działało). Poprzednie samochody sprzedawałem nim dobiły do 150 tys. ale ten spisuje się tak znakomicie i daje tyle przyjemności, że nawet nie myślę o sprzedaży.
Dodane 6 lat temu
~e_dzik
Limuzyna 520d 184KM 135kW
Auto bardzo wygodne, niezbyt drogie w eksploatacji w porównaniu do konkurencji. Przez cały okres użytkowania, poza częściami eksploatacyjnymi i akcjami przywoławczymi, przestał działać moduł radia i wyskakiwał błąd hamulca ręcznego. Przy hamulcach wystarczyło przeczyścić styki w złączu. Olej wymieniany co 10 tys km, co na pewno też miało wpływ na pracę silnika i rozrządu. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Małe spalanie, przyzwoite osiągi i...
Dodane 5 miesięcy temu
4,4
~Moris
Limuzyna 520d 184KM 135kW
dobra kultura pracy i to przy zimnym jak i gorącym silniku. Niskie zuzycie paliwa średnio 7-8 l/100 km. Moc 184 KM optymalna do tego typu auta. (Silnik)
Dodane 9 lat temu
Limuzyna 520d 184KM 135kW
Niestety wady tego samochodu przesłoniły jego zalety, dwie poważne awarie w jednym roku, które na długo unieruchomily samochód nie pozwalają napisać o nim nic dobrego.
4,4
~Jerzy Wiatr
Limuzyna 520d 184KM 135kW
silnik dobrze chodzi tylko na wyższych obrotach i wyczuwalna jest mocno turbodziura. dlatego trzeba redukować przed nagłym wyprzedaniem, bo występuje opóźnienie (Silnik)
Dodane 14 lat temu
~Dewolaj
Limuzyna 520d 184KM 135kW
Mimo kilku usterek typu łapki mocujace wtrysk czy np.zmiana turbo,nic aie nie dzieje,wymieniony plyn w skrzyni przy tym przebiegu dopiero i dalej ZF jezdzi jak nowa,turbo do regeneracji ale przy tym przebiegu to chyba norma,ogolne wrazenia bardzo pozytywne póki co.Auto spala troche wiecej niz w testach bo miasto okolo 9l a trasa okolo 6 przy 200km na godzine ale auto ma prawie 2 tony wagi wiec czego sie spodziewac.BMW mozna kochac i...
Dodane 6 lat temu
~Tomasz76D
Limuzyna 520d 184KM 135kW
Niesamowite auto, linia oraz komfort na najwyższym poziomie, silnik 520 d wystarczający nie trzeba posiadać 3.0d, dużo zwykłych warsztatów już auto naprawi za całkiem normalne pieniądze. Bardzo dobre wygłuszenie, uwielbiam jeźdzcić tym autem i narazie nie zamierzam go zamienić na inny. Po mimo dużego przebiegu ponad 320 tyś. auto jak narazie bezawaryjne.
Dodane 7 lat temu
~ROBERT
Limuzyna 520d 184KM 135kW
auto jest przeciętne silnik 2.0 to straszna pomyłka do tego auta moja decyzja kupna tego auta była taka ze kolega miał 5 3,0 myślałem ze nowszy model bedzie jechał tak samo i tu się pomylilem kupna żałuje auto 2011 a gorzej sie prowadzi jak 2007 sprzedaje ja i kupuje 3.0 rozmawiealem z kolego który pracuje w BMW NAWET 2,0 SKŁADANE SĄ Z GORSZYCH MATERIAŁÓW A JAK BYM KUPIŁ M TO BYM BYŁ SZCZESLIWY (Silnik)
Dodane 13 lat temu
BMW Seria 5 F10-F11 Limuzyna