Lista ocen Dacia Sandero I Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW 2008-2010 (18) - Silnik

Na liście zabraknie 9 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~neuris
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Silnik z Dacii MCV - ze wszystkimi wadami i zaletami. Głośny i mało dynamiczny, ale bardzo niezawodny. Do jazdy w mieście dla spokojnego kierowcy. W trasy jest OK, ale przy założeniu, że nie wyprzedza się często i jedzie się równym tempem.
Dodane 17 lat temu
~renio maniak
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Bardzo przyjemny silniczek, wydaje się dużo bardziej dynamiczny niż podają w danych katalogowych nie męczy sie przy prędkościach autostradowych przejechałem w rok 30000km zero problemów
Dodane 8 lat temu
~Franz
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
wystarczający do spokojnej jazdy, niezbyt zrywny na początku ale potem idzie przyzwoicie. Elastyczność przyzwoita, głośność do zaakceptowania, raczej wyciszenie samego samochodu nieco kuleje.
~Użytkownik P.
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Jeszcze się dociera, jak dla mnie super, nie jest to wyścigówka ale nie jest to też jakaś \"zawalidroga\". Jednostka stosowana w renault (megane, clio, thalia...)
Dodane 16 lat temu
~momik
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Do spokojnej jazdy silniczek w zupełności wystarczający. Zwykle wystarczy około 2000 - 25000 obr, jak trzeba wyprzedzać to kręcimy do 3500 obr i nie ma problemu.
Dodane 17 lat temu
~tytus
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Silnik nie jest zbyt mocny. Do dynamicznej agresywnej jazdy nie nadaje się. Za to jest jest całkiem elastyczny i idealnie nadaje się do spokojnej jazdy.
Dodane 14 lat temu
~tomek53548
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
na chwilę obecną trudno coś powiedziec bo nie przekroczyłem jeszcze prędkości 60km/h, wszystkie drogi zaśnieżone i nie da się szybciej jeździć
~rgr
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Silnik słabo wkręca się na obroty, trochę paliwożerny, i głośny (ale to akurat wina braku wyciszenia). Za to jest elastyczny.
Dodane 13 lat temu
~gamic@poczta.onet.pl
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Nic mi w tym silniku nie przeszkadza, ale do tej pory jeździłem starszymi konstrukcjami
~Az
Hatchback 5d 1.4 MPI 75KM 55kW
Silnik w zupełności wystarczający do jazdy po mieści i manewrów wyprzedzania w trasie
Dodane 16 lat temu
Dacia Sandero I Hatchback 5d