Oceny Ford Mondeo I Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW 1993-1996

użytkowników kupiłoby ponownie

Najnowsze oceny Ford Mondeo I Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW 1993-1996

~maciek-m@wp.pl
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Mówi się Ford - gówno wort. To przysłowie nie ma zastosowania do mojego Forda. Trochę za dużo pali i te łożyska z tyłu trochę kosztują. To jedyne mankamenty tego auta. Mam porównanie z innymi markami i uważam, że np. VW jest bezawaryjny bo nie posiada nawet wspomagania (niektóre modele). Wstyd, żeby IV miała korby do odsuwania szyb. Najprostrze modele MK1 miały wspomaganie i chociaż jedną poduszkę, central zamek itp. Mojemu brakuje skóry,...
Dodane 20 lat temu
4,8
~dj.ludi
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Witam. Mam mondziaka w kombi i naprawde jestem bardzo zadowolony bo trfił mi sie super egzemplarz w wersji ghia. Zero rdzy, silnik pracje idealnie( co prawda lekko sie poci miska olejowa ale to podobno standard) a najlepsze jest to ze na trasie do 4tys obrotów pali 9l gazu(sekwencja BRC). Ocena tego samochodu 5. Mam jeszcze Nissana 100nx 2.0 i choć moze Mondziak to nie jest taka rakieta jak setka to wyprzedzac sie nim nie boje.
Dodane 13 lat temu
2,2
~antyford
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
ten model obrzydził mi fordy do końca życia,miałem wrażenie że ten samochód ze mną walczy i chce wykończyć mnie finansowo oraz nerwowo.stanowczo nie polecam tego samochodu,chyba że ktos ma nerwy ze stali i głeboki portfel
Dodane 15 lat temu
4,5
~Wąglik
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Ford ma coś w sobie.Długo się zastanawiałem przed kupnem bo wiecie dużo osób mówi - \"Ford g...o wort\" ,ale teraz wiem ,że to kompletna bzdura. Wsiadjąc do tego auta nie czuć takiego chłodu jakie bije od typowego niemca - opel czy vw. Tutaj łatwo i szybko możesz się odnaleść. Polecam osobom szukającym taniego kombiaka.
Dodane 16 lat temu
~grobus@o2.pl
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Ford Mondeo 2,0 16V (136KM) Kombi Ghia 1994 r. 230 000 km Bardzo udany samochód, nie wyróżniający się stylistycznie, ale bardzo przestronny i komfortowy, bogato wyposażony. Dobry samochód rodzinny zwłaszcza w wersji kombi. Jeżeli się o niego dba to potrafi się odwdzięczyć bezawaryjną jazdą
Dodane 17 lat temu
4,2
~stary71
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Wygodne, dynamiczne, bardzo poręczne auto, dobrze zabezpieczone antykorozyjnie, do dziś sprawiające wrażenie nowoczesnego. Prowadzi sie świetnie, "przylega" do kierowcy jak druga skóra. Usterki są zwiazane głównie z wiekiem, a duze zuzycie paliwa - z mocą silnika. Coś za coś.
Dodane 18 lat temu
Dziennik kosztów dla Ford Mondeo I Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
11,7
4,2
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Bardzo udany samochód, który sprawia niepozorne wrażenie, głównie za sprawą stylistyki, która jest stonowana i niczym nie wyróżniająca (co akurat dla mnie jest zaletą), ale po bliższym poznaniu potrafi zaskakiwać. Główną zaletą jest duży bagażnik oraz możliwość ciągnięcia przyczepy o masie 1300kg.
Dodane 18 lat temu
~chesterpies@op.pl
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
auto dobre dla rodziny z duzym psem... jest wygodne dobrze wygladajace i jezdzace... niestety auto bardzo szybko traci na wartosci, nie wiem co jest tego skutkiem ale jak na te ceny za ktore mozna kupic mondeo jest naprawde warte uwagi...
Dodane 21 lat temu
3,9
~Kyczraelo, kyczraelo@wp.pl
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Ogólnie jest w porządku, choć bez większych rewelacji. Jak na auto tej klasy można by więcej wymagać od zawieszenia.Ekonomiczność to taże słaba strona tego auta. Jest duży,szybki, pakownyi bardzo wygodny, estetycznie wykończony i dobrze wyposażony. Dobry stosunek ceny do jakości. Polecam dla rodzin wielodzietnych lub czynnie uprawiających sport ( bagaznik do przewożenia rowerów czy nart)
Dodane 23 lat temu
4,6
~klamyckipit@wp.pl
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
podtrzymuję poprzednią ocenę 4+, nawet jadąc ponad 500km nie czułem się zbytnio zmęczony; dla rodziny z trójką dzieci i sporym bagażem lepsze kombi; właśnie z tego powodu idzie teraz pod młot (trójka dzieci), a wiecie jakie będzie nasze następne auto - Ford Mondeo Kombi !!! Mondeo polecam każdemu kto chce wygodnie, komfortowo i bezpiecznie podróżować z rodzinką; ja nie narzekam i będę się tej marki na razie trzymał.
Dodane 23 lat temu
Ford Mondeo I Kombi