Lista ocen Mazda 323 IV F (168) - Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów

Na liście zabraknie 186 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~JCVD
F 1.6 16V 88KM 65kW
Jak na stosunkowo niewielkie wymiary i sportowe proporcje (długa maska, mocno pochylona szyba czołowa) to w środku można znaleźć sporo przestrzeni, jeśli nie jest się ponadprzeciętnie wysoką osobą. Miejsca na nogi w tylnym rzędzie jest wystarczająco, na głowę mniej, ale w normie. Czterech pasażerów może podróżować dość komfortowo, komplet pasażerów raczej w sytuacjach awaryjnych, ale da się. Bagażnik jest dość pakowny o regularnym kształcie,...
Dodane 7 lat temu
~zbigniew.malachowski@neostrada.pl
F 1.7 D 56KM 41kW
Jak na dosyć małe auto dla dwóch osób miejsca bardzo dużo z przodu. Idealnie ukształtowane fotele z przodu z bardzo wysokiej jakości materiałem tapicerskim, który po wielu praniach ciągle jest przyjemny w dotyku, nieśliski i nie wywołujący pocenia. Trochę za słabe trzymanie boczne (jak na dzisiejsze standarty). Z tyłu dość dużo miejsca - dzieci mają idealnie niezbyt wyrośnieci dorośli zupełnie OK. Z tyłu w trójkę - to oczywiście przesada.
Dodane 20 lat temu
~qbalo86
F 1.6 16V 88KM 65kW
Hmm, Japończycy zawsze byli mali, więc i miejsca nie jest specjalnie dużo. Jednak kierowca i pasażer z przodu nie mają na co narzekać, miejsca jest sporo. Niestety pasażerowie z tyłu mają ciut gorzej, może miejsca nad głową nie brakuje i podróż w 4 osoby jest w miarę komfortowa, to w 5 osób będzie już ciasno. Ale nie zapominajmy kiedy to auto powstawało. Wtedy to było duże wnętrze. Bardzo dobrze rozmieszczone schowki!
Dodane 13 lat temu
~Pablo
F 1.6 16V 88KM 65kW
Jak na auto kompaktowe to miejsca jest sporo. Z tyłu dla porównania pasażerowie mają więcej przestrzeni niż w Golfie IV kombi! Najbardziej komfortowo jedzie się w 4 osoby, ale w 5 też da radę jeśli pasażerowie nie są rośli. Fotele przednie można regulować w przód/tył oraz przechylać oparcia praktycznie do pozycji leżącej (przydatne podczas drzemki na parkingu ;)
Dodane 17 lat temu
~jasik5
F 1.6 16V 88KM 65kW
Zacznę od wady (jedynej) - siedzi się praktycznie na podłodze, a przez niskie zawieszenie czasem nawet wydaje się, że siedzi się na asfalcie. Po za tym wygodnie. Sporo miejsca z przodu i z tyłu. W 4 osoby podróżuje sie komfortowo, w 5 też jakoś się da jeździć. W porównaniu z innymi samochodami, którymi jeździłem pozycja za kierownicą jest mocno leżąca.
Dodane 15 lat temu
~dantom
F 1.6 16V 88KM 65kW
Dla kierowcy bardzo duzo miejsca i dziewczyny:) Z tyłu tez jest duzo - ale ja tam nie siadam wiec co mi tam. Jak za mocno przesuniesz siedzenia to chyba za duzo nie jest. Ale to autko sportowe. Jest podłokietnik z tyłu wiec mala limuzynka:) Troche za mało schowków-ale nie przesadzajmy. Bagażnik jest bardzo duzy. Mam LPG i jeszcze miejsca full.
Dodane 19 lat temu
~Pałkerson
F 1.6 16V 88KM 65kW
no i tu niestety jest nie tak wesolo jeśli ktoś jest wysoki to nie jest auto dla niego ale to chyba norma w japońskich samochodach bo to takie małe ludziki :D ja mam 175 cm i idealnie się w nim czuje na przednimj siedzeniu jeszcze wysoki usiądzie ale na tylnym juz byl by problem wiec niestety tylko przeciętny
Dodane 19 lat temu
~Janusz
F 1.6 16V 88KM 65kW
OGROOOOOOOOOOOOOM bardzo duzo miejsca w srodku,z przodu mozna normalnie wyciagnac obie nogi(w audi 80 nie ma takiej mozliwosci) fotele sa bardzo wygodne z tylu takze jest bardzo duzo miejsca,siedzenia tylne skladane i to co lubia moje dzieci z tylu to podlokietnik ktory bardzo umila im jazde :
Dodane 20 lat temu
~KwL
F 1.6 16V 88KM 65kW
Litera F przy numerze modelu jest skrótem od słowa family :) Cieżko nazwac to auto rodzinnym. To raczej czteroosobowe coupe. Przy ustawionym odpowiednio fotelu kierowcy (mam 180 wzrostu, wiec wysoki nie jestem) jadący za mną nie mieli ciekawych przeżyc.
Dodane 16 lat temu
~konrad
F 1.6 16V 88KM 65kW
płyta auta pochodzi z mazdy 626 i jak z zewnątrz auto wydaje sie małe tak wewnątrz jest spoooro miejsca i jest wygodnie. nie jest to auto w którym pieciu osobom siedzi się wygodnie bo takich jest w sumie mało ale dla 4 osobowej rodzinki jest ok
Dodane 18 lat temu
Mazda 323 IV F