Lista ocen Volvo V50 (142) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 150 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~koste68
Kombi 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Psuję się powoli wszystko, jeśli się go umyje posiedzi przy piwku popatrzy na niego jest piękny lecz drobiazgi typu wypadające klamki i spręzyna od bagażnika potrafią zirytować elektronika to słaba strona tego auta.
Dodane 13 lat temu
~michał
Kombi 2.0 TD 136KM 100kW
psuje się jak każde auto, które jest używane na polskich drogach, oprócz klimy to po 100 tys padł alternator , koszt naprawy ok 1200 pln, poza tym bez poważniejszych usterek , ale dosyć dużo drobiazgów
Dodane 12 lat temu
~Arkadius
Kombi 2.4 D5 180KM 132kW
Tuż po zakupie mały kłopocik z niechowającym się spryskiwaczem reflektora,usterka usunięta w ramach gwarancji.Rozdarcie tekstylnego dywanika podłogowego podczas trzepania i jeszcze kilka tego typu pierdółek.
~Łukasz
Kombi 2.4 140KM 103kW
Jak wcześniej wspomniałem. Klimatyzacja lubi szwankować. Robią się luzy na wentylatorze, które trzeba regulować by mógł załączać się wyższy bieg (bolączką modelu).
Dodane 4 lata temu
~Kamil
Kombi 2.0 TD 136KM 100kW
Skrzypiące plastiki, wycierające się uszczelki, czasami dziwne brzęczenie z okolic klapy bagażnika (powoduje bardzo tandetny plastik, którym jest wykończona klapa)
Dodane 6 lat temu
~Przemek
Kombi 1.6 DRIVe 109KM 80kW
Auto miało drobne niedomogania instalacji elektrycznej (np. w czasie jazdy mrugało światłami drogowymi), które ustąpiły po regenracji alternatora i wymianie akumulatora na nowy.
Dodane 7 lat temu
~ddd
Kombi 2.0 TD 136KM 100kW
Kupiłem auto z przebiegiem 200 tyś km. Zrobiłem 30 tyś i wymieniłem jedynie wentylator chłodnicy, kilka razy żarówkę reflektora i coś w zawieszeniu (chyba gumy stabilizatora).
Dodane 12 lat temu
~użytkownik Volvo
Kombi 2.0 TD 136KM 100kW
Niestety zawodnosc elektryki. Zdarza sie iz przy duzych zmianach temperatur nagle cos nie zadziala (w moim przypadku zamykanie szyb z kluczyka) i po 2 dniach wszystko wraca do normy.
~VADER
Kombi 2.4 170KM 125kW
Część podzespołów wyprodukował niestety FORD. Ten producent nie słynie z bezawaryjności. Miałem problemy z układem wspomagania (wyłączenie wspomagania bez przyczyny).
~Łoś
Kombi 1.8 125KM 92kW
Mało co się w nim psuje, a jak już coś to części tanie i łatwo dostępne. Dużo elementów pasuje nie tylko od Volvo, ale też do Forda i Mazdy.
Dodane ponad rok temu