Lista ocen Audi A4 B5 Avant (214) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 235 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~mazbiny
Avant 1.8 20V Turbo 150KM 110kW
Zachowanie się auta na zakrętach zasługuje na uznanie. Niestety wraz z dobrymi właściwościami jezdnymi nie idzie w parze trwałość przedniego zawieszenia. Nie jest to wina samego auta, bowiem nasze drogi to w większości same dziury, ale jednak są producenci, których auta leiej znoszą trudy naszych dróg. Do tej pory musiałem wymienić dwa wahacze i oczywiście na tym się nie skończyło. Powziąłem decyzję, że kupię cały komplet i wymienię od razu...
~Wojciech
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Staram się nie wjeżdżać w zakręty z większą prędkością z wielu powodów, jeden z nich to duży przechył samochodu, nie specjalnie mi się to podoba w zakrętach ale jest to dużym plusem na prostej gdzie wzrasta komfort jazdy. Można powiedzieć, że ten samochód \"płynie\" ale tylko momentami ponieważ poprzeczne nierówności są w dużym stopniu przenoszone przez zawieszenie wyżej. Druga rzecz to spory promień skrętu, jak ja zazdroszczę posiadaczom...
Dodane 16 lat temu
~by.Pape
Avant 1.9 TDI 90KM 66kW
Aluminiowe wielowachaczowe zawieszenie z przodu jest bardzo komfortowe i dobrze radzi sobie w zakretach, ale ma jedna ZASADNICZA WADE :´( Nie zostało zaprojektowane z myślą o polskich dziurawych drogach i zużywa sie bezlitośnie szybko. Ja osobiście wymieniałem przednie wachacze już 3 razy (cena samych wachaczy dobrej jakości to ok. 1500zl), a zrobilem 60000 tys km... :´(( Co do tyłu nie mam zastrzeżeń: belka skrętna jest dobrym...
Dodane 19 lat temu
~Jack
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Historie o problemach z zawieszeniem nie należy traktować poważnie. Ja po zakupie wymieniłem całe zawieszenie i nie miałem problemów przez 65 000km. Ogromną zaletą jest precyzja prowadzenia, autem łatwo wyjechać z koleiny, trzyma się idealnie drogi i można nim szybko i bezpiecznie pokonywać zakręty. Nawet ostre, spontaniczne manewry kierownicą nie są w stanie wyprowadzić auta z równowagi.
Dodane 8 lat temu
~jarekp_1986
Avant 2.5 TDI 150KM 110kW
Dobry,sprężysty, wystarczająco komfortowy a jednocześnie dający możliwośc bezpiecznej i szybkiej jazdy.W miarę cicha praca.Minus to napewno mała żywotnośc i wysokie ceny częsci jak narazie jednak nic nie wymaga wymiany oprócz amortyzatorów z prawej strony auta którę są duzo bardziej zużyte od tych z lewej( polskie pobocza ).Wspomaganie średnio wydajne ale za to pewne przy dużych prędkościach.
Dodane 16 lat temu
~tomekkkk
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
Moim zdaniem to idealny kompromis miedzy komfortem jazdy a dynamika w zakretach. Zawieszenie jest sprezyste, dzieki czemu auto super trzyma sie w zakretach, ale i na dziurach zapewnia dobry komfort. Odnosnie awaryjnosci zawieszenia nie moge nic powiedziec, moje auto ma 267 tys. km, ja nim zrobilem 8 tys., ale glownie za granica (UK), gdzie drogi sa duzo lepsze, wiec jak narazie nic nie robilem.
Dodane 17 lat temu
~JEZIERINHO
Avant 1.9 TDI 110KM 81kW
uklsad jezdny to dla mnie jest minus przy ostrzejszych zakretach nie czuje sie zbyt pewnie troszke buja na boki.ale przy normalnej jezdzie jest spoko.irytuje mnie tez zawieszenie do ktorego trzeba co chwile zagladac od roku cos mi z przodu puka i nikt nie wie cio a mialem wymieniane chyba wszystkie drobiazgi przez tydzien jest o.k a potem znow charakterystyczny dzwiek gluchego pukania . 4-
Dodane 18 lat temu
~Airnyy
Avant 1.8 20V 125KM 92kW
Precyzyjny, auto świetnie trzyma się w zakrętach, prowadzi się lekko, dokładnie wiem co się dzieje z kołami, wielowachaczowe zawieszenie robi swoje ;) Auto z łatwością pokonuje zakręty, należy jednak mieć na uwadze, przed przednią osią mamy silnik, więc jeśli wjedziemy za szybko, auto łatwo może stać się podsterowne, jednak tutaj naprawdę trzeba przecholować żeby do tego doszło
Dodane 9 lat temu
~pole_Q
Avant 1.9 TDI 116KM 85kW
dla mnie rewelka mimo wahaczy. Dla niektorych drogie w utrzymaniu dla innych tanie. Ja zregenerowalem za 880 zlotych kompet i narazie git. Trzymanie na zakretach swietne nie jedne auto byloby w rowie;p w tej a4 trzymanie sie drogi porownywalne do polo coupe na sportowym kompletnym i oryginalnym zawieszeniu z koni;) na korzysc vw ale pamietajmy pisze o standardzie audi
Dziennik kosztów dla Audi A4 B5 Avant
6,5
10,3
12,9
~HEGMAN
Avant 1.8 20V 125KM 92kW
Jeśli chodzi o układ jezdny nie mam zastrzeżeń poza samym zawieszeniem które niestety polegnie w starciu z naszymi drogami.Koszt jest dość znaczny w porównaniu do innych marek ale za jakość i komfort trzeba zapłacić w końcu to Audi.Najczęstsze awarie dotyczą wahaczy. Nie odczułem jakiejś wielkiej różnicy przy pustym czy załadowanym samochodzie.
Audi A4 B5 Avant